NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Rețeta zilei / Pui dulce-acrisor cu ananas
Pui dulce-acrisor cu ananas

Pui dulce-acrisor cu ananas

Aceasta reteta este specifica bucatariei chinezesti si imbina dulcele cu acrul intr-un mod senzational. Este una dintre cele mai gustoase retete pe care le-am facut si, pentru ca e atat de buna, am facut-o trei zile consecutiv si pentru prieteni.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– Un piept de pui dezosat Avis
– 100gr amidon
– 4-5 rondele de ananas din conserva
– Un ardei gras mare
– O ceapa mare
– Doua lingurite otet de orez
– Patru lingurite de zahar
– Patru lingurite de ketchup
– Patru lingurite de apa
– Doua lingurite de amidon
– Sare
– Trei lingurite de ulei de alune
– Ulei pentru prajit

Pieptul de pui se taie cubulete cat pentru o imbucatura. Cubuletele se dau prin amidon si se prajesc in ulei pana cand crusta capata o culoare aurie. Se scot intr-un vas tapetat cu servetele de hartie pentru a se scurge tot uleiul de pe ele si se lasa la odihnit.

Intr-un wok incingeti uleiul de arahide si caliti cateva secunde ceapa taiata cuburi. Imediati adaugati ardeiul si ananasul taiat cuburi. Le caliti un minut dupa care adaugati sosul facut din ketchup, zahar, un praf de sare, otetul de orez si apa. Amestecati si adaugati bucatile de pui. Dupa aceea adaugati cele doua lingurite de amidon dizolvat in patru lingurite de apa. Dati focul mic si asteptati sa se ingroase sosul, amestecand continuu. Cand sosul s-a ingrosat, luati de pe foc.

Se serveste cu orez, taitei de orez sau se poate servi si ca atare.

Pofta buna! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

Pizza-cu-ou

PIZZA CU OU

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină, 250 ml apă călduţă, 1 linguriță drojdie uscată, 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *