Home / Timp liber / Rețeta zilei / Pui cu praz și sos cu smântână
pui-cu-praz-si-sos-cu-smantana_size1

Pui cu praz și sos cu smântână

Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline, 120 ml smântână de gătit, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper, 2 bucăți piept de pui proaspete AVIS dezosate și fără piele, 6 fire cimbru, 6 căței usturoi tăiați în jumătate, 500 ml supă concentrată de pui, 4 fire praz.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 210C. Taie capetele firelor de praz, apoi fiecare fir în jumătate și spală-le bine. Așază prazul într-un vas pentru copt, adânc, împreună cu supă concentrată de pui, usturoiul și cimbrul. Pune la cuptor timp de 40 de minute. După 30 de minute condimentează piepții de pui tăiați în jumătăți cu sare și piper. Încinge uleiul într-o tigaie și rumenește carnea de pui, câte 3-5 minute pe fiecare parte. După cele 40 de minute scoate tava din cuptor și așază printre bucățile de praz, bucățile de piept de pui rumenite mai devreme. Adaugă smântâna, un praf de sare și de piper în tigaia în care ai prăjit puiul. Amestecă bine, astfel încât să iei de pe tigaie orice rest de carne rumenită. Toarnă tot amestecul peste pui și praz, în tavă. Mai pune la cuptor încă 10-15 minute sau până când un termometru de carne va indica 73C. Servește fierbinte. Poftă bună!

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

pui-dulce-acrisor-003

PUI DULCE PICANT

Ingrediente: 4 felii piept de pui tăiate bucăţi mici, 4 linguri ulei vegetal, 4 ardei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *