glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămâniiTimp liber

PUI CU CEAPĂ LA CUPTOR

Ingrediente:

4 pulpe de pui, 1/2 linguriţă boia de ardei dulce, 1/4 linguriţă șofran, 1/4 linguriţă chimion, sare, piper, 1 căţel usturoi, 200 g șalotă (ceapă mică), 2 linguri vin alb, 5 linguri ulei, 50 ml supă de legume, 1 crenguţă rozmarin.

Mod de preparare:

Punem toate condimentele într-o ceaşcă şi le amestecăm până se omogenizează. Ungem bucăţi- le de pui cu 2 linguri ulei apoi presărăm condimentele. Lăsăm puiul la rece pentru 20-30 minute. Călim puiul preţ de 4-5 minute pe ambele părţi în 3 linguri de ulei. Mutăm puiul cu 2-3 linguri din uleiul în care a fost prăjit într-un vas termorezistent. Punem lângă acesta șalota (ceapă mică). Adăugăm vinul, restul de ulei, usturoiul tăiat în 4, câteva frunze de rozmarin şi acoperim cu o folie de staniol. Dăm vasul la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 45 de minute, apoi scoatem folia şi lăsăm să se rumenească pe ambele părţi (cam 15 minute pentru fiecare parte, în funcţie de puterea cuptorului). Verificăm dacă ceapa este moale – dacă este nevoie o mai lăsăm în cuptor până capătă „consitenţa” dorită. Servim puiul cald, însoţit de o garnitură de orez şi salată. Poftă bună!