Home / Timp liber / Rețeta zilei / Pui cu bacon și sos de smântână
reteta-adriana-obrocaru-pui-cu-bacon-si-sos-de-smantana_size5

Pui cu bacon și sos de smântână

Ingrediente:

coniac, miere, ridiche albă, zahăr, oțet balsamic , piper, sare, lămâie, muștar, cimbru, usturoi, ulei de măsline, bacon, smântână de gătit, piept de pui proaspăt AVIS.

Mod de preparare:

Se iau 3 fileuri de pui și se învelesc în bacon, apoi se prind cu scobitori, se pun în tigaie 3 linguri de ulei de măsline și se dau la prăjit, pe o parte și pe alta. Se pune coniacul și se flambează, se acoperă cu capac și se lasă la înăbușit circa 1 minut, apoi se ia capacul și se adaugă smântâna de gătit, cam 250 g, peste pui, se asezonează cu sare și piper alb și se lasă pe foc mic până se reduce sosul, dar să avem grijă să nu se tăie smântâna. Din miere se face o vinegretă cu 3 linguri de miere, una de muștar, una de zahăr, o linguriță de oțet balsamic, un vârf de cuțit de cimbru, 2 căței de usturoi și 2 linguri de zeamă de lămâie. Se amestecă totul până se topește zahărul. Ridichea se taie feliuțe sau rondele subțiri, pruna la fel, se trag la tigaie cu puțin unt, se scot în bol și se amestecă cu vinegretă. Poftă bună!

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

pui-dulce-acrisor-003

PUI DULCE PICANT

Ingrediente: 4 felii piept de pui tăiate bucăţi mici, 4 linguri ulei vegetal, 4 ardei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *