glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

PSD, trădat de aliaţi în Consiliul Judeţean Hunedoara. Schimbări la vârful conducerii judeţene

Democrat-liberalul Dorin Gligor este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Acesta i-a luat locul social-democratului Ioan Rus, eliberat din funcţie în şedinţa de ieri după schimbarea majorităţii în urma ruperii USL. Noua majoritate formată în Consiliul Judeţean Hunedoara din reprezentanţii PNL şi PDL a început să funcţioneze.

UNPR îşi trădează colegii de alianţă

Prima hotărâre adoptată de reprezentanţii celor două partide cărora li s-au alăturat consilierii PP-DD şi UNPR a fost schimbarea reprezentantului PSD din funcţia de vicepreşedinte. Astfel că Ioan Rus, unul dintre cei mai longevivi vicepreşedinţi ai judeţului Hunedoara, a fost eliberat din funcţie cu votul a 25 dintre aleşii judeţeni. Un singur consilier judeţean a votat împotriva demiterii lui Rus, în timp ce colegii săi de partid au părăsit sala în semn de protest. Strategia pusă la cale de PSD şi  UNPR ar fi fost ca toţi consilierii celor două formaţiuni politice aliate să fi ieşit din sală în semn de protest faţă de schimbarea vicepreşedintelui Ioan Rus. Cu toate insistenţele preşedintelui UNPR, Mihail Rudeanu, cei trei consilieri pe care acesta îi coordonează din punct de vedere politic au rămas la şedinţă şi au votat alături de noua majoritate. Mihail Rudeanu s-a eschivat printr-o diversiune şi a părăsit sala pe o uşă laterală, mimând că vorbeşte la telefonul mobil. După votarea eliberării din funcţie a lui Ioan Rus, Rudeanu s-a întors în sală şi a votat pentru alegerea noului vicepreşedinte.

Gligor va ascuţi creioane pentru atragerea fondurilor europene

Încercând să facă o glumă sau o ironie, preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Ioan Moloţ, l-a îndemnat pe noul vicepreşedinte să-şi aducă multe creioane şi ascuţitori pentru că va avea un volum mare de muncă. Apoi a precizat că Gligor se va ocupa de atragerea fondurilor de investiţii şi va consuma multe instrumente de scris în vederea unei absorbţii cât mai ridicate a banilor europeni. Dorin Glogor nu a avut ocazia să-şi spună în plen  părerea cu privire la alegerea sa în funcţia de vicepreşedinte. La finalul şedinţei a ţinut totuşi să le mulţumească consilierilor judeţeni pentru votul acordat şi să aprecieze munca de până acum a lui Ioan Rus, schimbat în urma modificării conjuncturii politice şi implicit a majorităţii în Consiliul Judeţean. 

Loading...