glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

PSD mai are de rezolvat o necunoscută: candidatul pentru Deva

Preşedintele PSD Hunedoara a anunţat că are patru variante pentru candidatura la funcţia de primar al Devei, însă a refuzat să ofere vreun nume. A rostit însă numele candidaţilor pentru primăriile din Haţeg şi Lupeni: Nicolae Timiş, respectiv Cornel Resmeriţă.

Nicolae Timiş declara, nu demult, pentru „Glasul Hunedoarei” că nu era, la acel moment, hotărât dacă să mai candideze sau nu, iar în ceea ce-l priveşte pe Cornel Resmeriţă, ezitările au venit şi din interiorul conducerii partidului, din cauza dosarelor penale „de răsunet naţional” în care acesta este implicat.

Evaluare pentru Deva

„Pentru Deva am vreo patru variante. În faţa lui Liviu Dragnea trebuie să mă duc pregătit. Nu vreau să dezinformez, şi cu sondajele am spus că, atunci când sunt gata, vi le prezint. (…) Eu nu sunt PNL să fac sondaj cu oamenii mei şi să spun că Petre Mărginean are 59 la sută, când din sondaj, Petre Mărginean are cât are. Nici Mircia Muntean care se lăuda că are 69 la sută, nu are, aţi văzut, 32 la sută, patru procente între el şi Mărginean. Niciunul nu are procentele cu care se laudă. Dar este cert că acuma vom stabili foarte clar ce facem”, a declarat Laurenţiu Nistor.
Acesta adaugă că, deocamdată, listele pentru consiliile locale şi consiliul judeţean au fost alcătuite în ordine alfabetică, urmând ca listele definitive să fie stabilite cu o lună înainte de alegeri.

Negocieri cu liberali

În contextul anunţului făcut duminică de PNL, referitor la plecarea unei organizaţii de cartier de la PSD spre liberali (PNL spune că sunt 26, PSD spune că sunt cinci membri), Laurenţiu Nistor a recunoscut că şi el discută cu membri ai PNL pentru a-i atrage spre PSD. „Acei oameni despre care se spune că sunt controlaţi de PNL n-au decât să plece, dar să plece cât mai repede. Nu-mi fac nicio problemă din cauza lor. Dimpotrivă, caut şi eu să controlez ce pot, asta-i viaţa! Trebuie s-o recunoaştem: fiecare dintre partide, în aceste condiţii, caută să vadă ce poate să atragă. Aş fi un ipocrit să vă spun că nu mă duc şi eu să stau de vorbă cu oameni ai PNL-ului. Şi dacă îl simt că are o slăbiciune spre PSD, bat şi de 10 ori la uşa lui”.