NEWS ALERT:
Home / Actualitate / PSD Hunedoara nu îl susține pe Sorin Grindeanu
Laurentiu Nistor 6673

PSD Hunedoara nu îl susține pe Sorin Grindeanu

Preşedintele organizaţiei judeţene PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, a declarat vineri, la Deva, că, organizația județeană pe care o conduce nu îl susține pe Sorin Grindeanu, și că, în opinia sa, moțiunea de cenzură de miercuri „va trece 100%”. Totuși, Laurențiu Nistor susține că anumiţi miniştri din Guvernul Grindeanu ar merita să facă parte şi dintr-un nou Executiv pe baza rezultatelor obţinute de aceştia în primul semestru al anului 2017.

Organizația PSD Hunedoara va vota pentru plecarea propriului Guvern, întrucât, spune președintele acesteia, Executivul condus de Sorin Grindeanu a îndeplinit doar 40% din măsurile cuprinse în programul de guvernare al Partidului Social-Democrat. „Poziția organizației PSD Hunedoara este cea exprimată de Comitetul Executiv Național. Facem parte din Comitet, sunt și eu membru în CEx. În urma analizei programului de guvernare pe semestrul I al acestui an, din 393 de măsuri care trebuiau realizate până la finele acestuia, au fost îndeplinite doar 40%. 60% nu au fost realizate. Este o nerealizare mare şi nu se poate continua aşa pentru că, de la anul, din 2018, trebuie implementate alte măsuri. Dacă noi nu le-am rezolvat pe cele din primul semestru (2017, n.r.), atunci toate se decalează, ceea ce nu este bine nici pentru cetăţeni, nici pentru Guvern”, a declarat președintele organizației PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Nistor: „Moțiunea de cenzură va trece 100%”

Potrivit președintelui PSD Hunedoara, anumiți miniștri ar trebui să rămână și în viitorul Executiv. „Sunt miniştri – pe care nu doresc să-i nominalizez – care, după performanţele pe care le-au avut în semestrul I 2017, merită să fie şi în viitorul Guvern”, a susținut liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, într-o conferinţă de presă. Preşedintele PSD Hunedoara a mai spus că este posibil ca la sfârşitul săptămânii viitoare să fie cunoscut noul premier, menţionând că moţiunea de cenzură anunţată va trece „sută la sută” în Parlament. „De joi sau vineri vom putea avea un nou premier. Sută la sută moţiunea va trece. Până atunci, secretarii de stat din Executiv îşi fac datoria”, a dat asigurări deputatul Laurenţiu Nistor.

Ce spune PSD-ul lui Dragnea în textul moțiunii de cenzură

Ieri, în jurul orei 13, moțiunea de cenzură a PSD, contra propriului premier, a fost finalizată. Documentul are patru pagini și are titlul „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!”. În textul moțiunii de cenzură, care are puțin peste trei pagini, se vorbește puțin despre „performanțele guvernamentale nesatisfăcătoare”, dar mult despre gestul premierului de a nu își da demisia din fruntea Guvernului. „În urma deciziei de retragere a sprijinului politic, 25 din cei 27 de membri ai Guvernului și-au prezentat demisiile din funcții, înțelegând corect responsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democrații constituționale. Dovedind dispreț față de regulile democratice ale funcționării instituțiilor statului, imaturitate și iresponsabilitate politică, primul-ministru și unul dintre miniștrii, în loc să respecte votul de învestitură și încrederea acordată de parlament, au înțeles că guvernarea se poate exercita și în nume personal, că dispozițiile constituțilonale și legale sunt facultative și că pot sfida votul acordat de cetățeni și democrația. Doi din cei 27 de membri ai Guvernului, trecuți voluntar sub comanda unui deputat/înalt fucționar public, își împart posturi ministeriale și lansează atacuri ridicole în toate direcțiile, oferind o nedorită și halucinantă caricaturizare a actului de guvernare”, se arată în textul moțiunii.

Duminică, textul moțiunii prin care PSD vrea să dea jos propriul guvern a fost citit în Parlament. Ca să fie siguri că vor reuși, social-democrații amenință că cine lipsește miercuri de la vot este automat exclus din partid. Sunt necesare 233 de voturi, iar coaliția PSD-ALDE are 247 de parlamentari. Însă tabăra premierului spune că a convins cel puțin 15 oameni să nu se prezinte la vot.

Citiți, mai jos, textul moțiunii de cenzură, în integralitate.

textul moțiunii de cenzură

Despre Livia BOTICI

Citește și

Untitled1

Mişule, noi te dorim, că ca tine nu găsim!

Chiar dacă este deja o expresie uzată, vorba cu bârna din ochiul propriu şi paiul …

2 comments

  1. :))))))) v-ati asteptat la altceva de la Nistor si Bobora???

  2. Citez dintr-o postre gasita pe internet : Dragnea chintesenta politicii romanesti : Ministrul Adminisratiei si Internelor in guvernul Boc PDL acum PNL s-a cocotat in varful PSD si acum da jos guvernul PSD (impreuna cu Valcov tot fost PDL ). Romania mereu surprinzatoare ! 🙂   Cat au reusit Iohanis Turcanu Ciolos si Gheorghiu sa cresca PSD-ul atat a reusit Dragnea sa-l scada , poate mai mult ! Ce e mai trist e faptul ca toate partidele devin SRL-uri . Acum in loc de PSD avem Dragnea SRL ,idem ca forma in celelalte partide . Trist pentru politica(?) romaneasca !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *