glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Protecția consumatorului” s-a răzgândit peste noapte. Hipermarketul Auchan a fost amendat pentru piersici alterate

raspunsDupă ce, marți, comisarul Radu Costel din cadrul CJPC Hunedoara ne-a întâmpinat reclamația privind o caserolă cu piersici alterate cu răspunsuri de genul „Nu ştiu, nu mă interesează, primiţi răspuns în 30 de zile”, peste noapte, se pare că acesta s-a răzgândit. Ieri dimineață, am fost informaţi de comisarii CJPC că au desfășurat un control la hipermarketul Auchan, de unde proveneau fructele stricate, și au amendat operatorul economic.

În ediția noastră de ieri vă prezentam reacția comisarului Radu Costel, din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Hunedoara (CJPC) la o reclamație făcută de noi, privind cumpărarea unei caserole cu piersici alterate și mucegăite dintr-un hipermarket din Deva. Deşi primele răspunsuri ale comisarului au fost de-a dreptul descurajante, după câteva ore de somn (sau după o mustrare din partea șefilor?), acesta se pare că s-a răzgândit. Ieri dimineață, în jurul orei 11:00, am fost informaţi de comisarul Ovidiu Gherman că reclamația noastră a fost întemeiată și rezolvată între timp. Concret, comisarii au amendat hipermarketul Auchan, de unde proveneau fructele, și au oprit de la comercializare produsele alterate.

Mai jos aveți răspunsul CJPC Hunedoara:

„Urmare a petiției dumneavoastră înregistrată la CJPC Hunedoara cu nr. 2502/05.09.2017, în conformitate cu prevederile art. 8 alin (1) din O. G. nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, cu modificările și completările ulterioare, în urma verificărilor efectuate, vă comunicăm următoarele: la raionul legume-fructe se comercializau două sortimente de piersici , import Spania, importator Auchan România, ambalate la caserole de 700 g.: piersici cu miez alb și piersici cu miez galben; verificând produsele aflate la comercializare au fost identificate produse cu modificări organoleptice (miros înțepător de produs alterat, consistență flască, culoare modificată) și cu lichid scurs mirosind a produs fermentat. Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă, iar produsele au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul uman. Considerăm petiția dumneavoastră ca fiind întemeiată”.

Citeşte şi:

Cum reacţionează un comisar de la „Protecţia consumatorului” la o problemă simplă: „Nu e problema mea! Nu mă interesează!”