glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Promovabilitate mai mare cu aproximativ două procente la Bac, după contestații

Rezultatele finale la examenul maturității au fost afișate în cursul zilei de ieri. La nivelul județului Hunedoara, în urma recorectării lucrărilor procentul de promovabilitate a crescut cu 1,56 la sută, ajungând la 71,35 la sută.

În urma rezultatelor inițiale la Bacalaureat, 874 de candidați s-au arătat nemulțumiți de note, motiv pentru care au cerut reevaluarea lucrărilor. Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, majoritatea contestațiilor au fost depuse la limba română. „Din numărul total de contestații depuse, 409 au fost depuse la limba română, una la limba maternă, 157 la matematică, 75 la istorie și 232 la proba la alegere a profilului. În cazul unui număr de 46 de candidați nota la examen nu s-a schimbat. Un număr de 538 de candidați au avut noroc, iar profesorii evaluatori le-au modificat nota favorabil, în timp ce 290 de absolvenți s-au ales cu note mai mici, după reevaluarea lucrărilor. În concluzie, după rezolvarea contestațiilor, alți 44 de absolvenți au promovat Bacalaureatul, procentul de promovabilitate crescând de la 69,79 la 71,35 la sută”, a precizat purtătorul de cuvânt al IȘJ Hunedoara, Claudia Anca.

Absolvenții de liceu din județ care nu au promovat examenul maturității în prima sesiune mai au o şansă să promoveze examenele. Acest lucru este posibil în cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului, care se derulează în perioada iulie-august. Înscrierile pentru Bac-ul de toamnă încep astăzi și se desfășoară până vineri, 14 iulie.

Tags