glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateSocial

Promisiuni. Încă una: Actualul spațiu al Pediatriei va fi igienizat în cel mult o lună

Autoritățile reacționează în urma campaniei pe care a declanșat-o cotidianul „Glasul Hunedoarei”, după ce redactorii noștri au primit niște fotografii revoltătoare din secția de Pediatrie. Deși ziarul nostru a scris și în trecut foarte mult despre acest subiect, nimeni nu a luat măsuri, dar impactul imaginilor i-a făcut pe cei responsabili să ia atitudine. Actualul spațiu în care se află secția de Pediatrie va fi igienizat, iar lucrările vor fi finalizate în maxim o lună.

Lunea trecută, imediat după publicarea imaginilor primite de la mame disperate că sunt nevoite să își trateze copiii într-un spațiu impropriu, „Glasul Hunedoarei” a sesizat Ministerul Sănătății. Tot în acea dimineață, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara ne-a anunțat, că în urma fotografiilor, s-a autosesizat și va merge în control. Luni și marți, au avut loc discuții la sediul Spitalului Județean cu toți factorii responsabili, pentru găsirea unei soluții pentru Pediatrie. Deși, am insistat să intrăm în secție, să facem fotografii, primele două zile ale săptămânii nu am fost lăsați de conducerea spitalului. Miercuri, au urmat două conferințe de presă, una la CJ Hunedoara, alta la sediul unității sanitare și o vizită în secția de Pediatrie, unde, surpriză, totul fusese curățat. Conducerea instituției în subordinea căreia se află unitatea sanitară susține că vănițele au fost vopsite și bateriile au fost schimbate în urma apariției materialelor din „Glasul Hunedoarei”.

Evaluare rapidă

Vineri, problema Pediatriei a fost ridicată și în ședința de Consiliu Județean. Președintele CJ Hunedoara susține că până secția va fi mutată în aripa veche a Spitalului Județean, clădirea în care își desfășoară activitatea Pediatria va fi reabilitată. „Luni, arhitectul Armășescu are sarcină de la mine și de la cei care am fost la Pediatrie, să aducă exact situația cu cât ne costă reparațiile la această secție. Un an, șase luni, opt luni, cât va mai sta acolo, să fie așa cum trebuie. Chiar dacă pierdem bani, nu ne interesează, că este pentru copiii noștri. Nu puteam să venim astăzi cu o propunere de hotărâre de Consiliu Județean să dăm bani pentru Pediatrie, când nu știm pentru ce. După ce, luni, arhitectul Armășescu ne va spune ce avem nevoie, vom convoca de îndată o ședință de Consiliu Județean să alocăm banii imediat, în așa fel încât într-o lună, poate mai puțin, să fie gata, și să putem face ceva pentru Pediatrie”, a declarat președintele CJ Hunedoara. Potrivit acestuia, vor fi cumpărate peste 50 de saltele. „Dacă sunt paturi rele, vom schimba și paturile. Vom începe cu mansarda, când o terminăm mutăm paturile acolo și coborâm cu lucrările”, mai spune președintele Consiliului Județean, instituție în subordinea căreia se află Spitalul Județean.

Pediatria nu încape pe un singur etaj al aripii noi

Varianta mutării Pediatriei în spitalul nou construit a căzut. Asta pentru că autoritățile spun că nu este spațiu suficient pentru toată secția. Tocmai de aceea, secția de Pediatrie va fi mutată la etajul patru al clădirii vechi, în locul Chirurgiei, după ce acest spațiu va intra în reparații capitale. Până când acest lucru se va întâmpla, va mai dura maxim un an, potrivit reprezentanților CJ Hunedoara. „Un etaj de la aripa nouă are 800 de metri patrați, iar pentru Pediatrie trebuie peste 1.200 de metri patrați. Secția de Pediatrie se va muta în spitalul vechi, după ce toate secțiile care intră în aripa nouă vor fi mutate, și după ce clădirea veche va intra în reparații capitale. Sperăm ca, în decembrie, să fie gata nouă clădire. Constructorul ne-a spus că la jumătatea lui noiembrie, sfârșitul lui noiembrie, putem să o recepționăm. În ședința de alaltăieri (miercuri) le-am spus colegilor mei să găsim soluția legală încât noi să și avem mobilierul cumpărat pentru partea nouă. Au venit cu propuneri, le analizăm care sunt mai bune, mai eficiente, și pentru spital, pentru constructor și pentru CJ, dar să fie și legale. După ce se vor muta toate secțiile care sunt prevăzute în aripa nouă, am stabilit să renovăm urgent aripa veche. Vom elibera spitalul vechi, o parte din el, indiferent care parte, stânga sau dreapta, în așa fel încât să aibă spațiu Pediatria exact cât îi trebuie, să nu despărțim Pediatria în două, jumătate în aripa veche, jumătate în aripa nouă, că nu se poate”, a mai declarat președintele CJ Hunedoara, în ședința de consiliu. Rămâne de văzut dacă promisiunile făcute de reprezentanții CJ Hunedoara vor fi duse la îndeplinire.

Tags