glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Promisiunea ministrului Educaţiei: În următorii patru ani, toate şcolile din ţară vor avea acces la Wi-Fi

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în următorii patru ani toate şcolile din România vor avea acces la Wi-Fi, prin programul „Campusul şcolar”. Acest proiect este prevăzul în programul de guvernare şi va fi finanţat din fonduri europene.

Peste 70% dintre şcoli, în special cele din mediul rural, nu au laboratoare de informatică pregătite pentru anul şcolar viitor, când ora de Tehnologia Informaţiei şi Telecomunicaţiei se va introduce la toate clasele de gimnaziu. „În momentul de faţă, din punct de vedere al logisticii informatice, toate şcolile din România sunt conectate la internet, dar vorbim de o conectare punct fix. Avem un proiect în programul de guvernare şi îl pregătim chiar acum, pentru a fi finanţat din fonduri europene, care se numeşte <Campusul şcolar>. Deci, în şcolile unde nu avem Wi-Fi, vor fi instalate echipamente corespunzătoare, astfel încât să avem posibilitatea ca toate şcolile, peste patru ani, să fie conectate la internet din clasă, nu ca punct fix”, a declarat Pavel Năstase, ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a explicat că va lua calculatoare de la universităţile care îşi schimbă des laboratoarele pentru a le da şcolilor care au nevoie de echipamente ca să deruleze orele de Tehnologia Informaţiei şi Telecomunicaţiei, ce sunt cuprinse în planul-cadru pentru gimnaziu. „Avem în zona universitară, spre exemplu, la specializările de informatică, parcuri de calculatoare, laboratoare care se schimbă, tehnologic vorbind, o dată la doi, trei ani. Calculatoarele care ies din folosinţă aici pot fi transferate la aceste şcoli, pentru că, la gimnaziu, spre exemplu, activităţile, disciplina respectivă care se va ţine pe calculator nu necesită echipamente de ultimă generaţie. Calculatoarele, să spunem cu o dotare medie, pot fi folosite pentru aceste discipline. Va fi un consilier al ministrului care se va ocupa doar de această problemă, va culege informaţii din zona IT, din zona universităţilor cu aceste echipamente, inspectoratele vor centraliza aceste cerinţe şi apoi vom face distribuţia în teritoriu”, a susţinut Pavel Năstase.

Surse: mediafax.ro

Tags