glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Promisiune neonorată de administrația locală: Craterul din sensul giratoriu de la gara din Deva este tot acolo și este și mai mare

Reprezentanții Primăriei Deva nu s-au ținut de promisiunea de a repara craterul din sensul giratoriu de la gară. La șase zile de la momentul apariției, groapa este tot acolo, iar administrația locală nu își asumă răspunderea pentru lucrările prost făcute, ci, la fel cum arătam în ediția de ieri, aruncă vina în „cârca” Apa Prod. Managerul societății susține și astăzi că respectivul crater nu a apărut din vina unei conducte sparte, pentru că țevile de canalizare și apă nu trec prin acea zonă.

Ieri, directorul tehnic adjunct al Primăriei Deva, Mircea Davidescu, spunea că marți dimineață va merge la locul unde a apărut groapa de aproximativ șase metri patrați, și va rezolva problema. Ieri însă, la ora 14.00, craterul era tot acolo, fără vreo urmă că cineva ar fi lucrat la el. „Reprezentanții Primăriei Municipiului Deva s-au deplasat la fața locului, în această dimineață (n.r. ieri dimineață), împreună cu reprezentanți ai Apa Prod și ai Poliției Municipiului Deva. În urma verificării situației, din punctul nostru de vedere, este vorba despre o problemă care vizează rețeaua de apă și canalizare, aceasta fiind de competența Apa Prod. De asemenea, în cursul zilei de astăzi (n.r. ieri), Primăria Municipiului Deva va notifica Apa Prod să ia măsuri urgente pentru remedierea deficiențelor și în alte zone cu probleme în urma precipitațiilor abundente din ultima perioadă”, se arată în răspunsul primit de la Primăria Deva.

Varianta directorului Apa Prod nu este aceeași cu a Primăriei

Urmare a răspunsului primit de la administrația locală, l-am sunat și pe managerul Apa Prod, Victor Arion. Acesta susține că, într-adevăr, ieri, a fost la fața locului cu cei din primărie, dar că problema nu pleacă de la rețeaua de apă și canalizare. Ba mai mult, Apa Prod-ul nici nu ar avea conducte în zona de sub groapă. Iar de acest lucru a înștiințat și Primăria. „Am fost acolo în această dimineață (n.r. ieri dimineață), ne-am dus la primărie, am avut o discuție cu viceprimarul Moș, iar el a dat comandă firmei care a lucrat în zonă să vină să decoperteze. În primul rând, noi nu suntem o firmă de reabilitat drumuri și am căzut de acord cu domnul viceprimar, cel care conduce Primăria acum, că trebuie să vină o firmă specializată, care să știe să lucreze în infrastructura de drum. Am discutat cu directorul firmei care a făcut lucrările, mi-a spus că nu au primit comandă încă de la Primăria Deva. La ora 12, astăzi (n.r. ieri), am discutat din nou cu domnul viceprimar Moș, iar el mi-a spus că s-a înțeles cu directorul firmei de drumuri și vor merge la fața locului și vor rezolva. Am pus toate planșele posibile și imposibile. Nu avem rețea de apă sau canalizare sub acea groapă. Rețeaua noastră de canalizare este pe banda din axul drumului, nu pe partea de către bordură. Lucrările de acolo pot să țină de o cauză naturală. În zona aceea avem pânză freatică mare, e o zonă nisipoasă, pânza de apă freatică se poate ridica și poate spăla nisipul. Ce trebuie să facă Apa Prod-ul? Poate fi cauza apa de ploaie! Apa de ploaie nu înseamnă Apa Prod. În loc să ne apucăm și să chemăm o firmă care are mașini mari, excavatoare, compactoare mari, ca să rezolvăm problema acolo, tragem de timp. Noi, Apa Prod-ul, o săpăm, punem umplutură dar peste jumătate de oră va fi la loc. Apa Prod-ul nu se ocupă de reabilitări de drumuri. Pentru orice groapă din Deva este vinovat Apa Prod? Nu funcționează canalul, nu funcționează apa? La o asemenea groapă trebuie să fie o spărtură, de să nu mai aibă nimeni apă! Sunt niște neputincioși”, a declarat managerul Apa Prod SA, Victor Arion.

Lucrările din zona Ardealul și capătul bulevardului Iuliu Maniu, înspre gară, au fost realizate pe fonduri europene.

Loading...
Tags