glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Proiectul „Agenţiei pentru cetăţile dacice” încă este plimbat prin Parlament

Pe 7 martie, Camera Deputaţilor ar fi trebuit să dea votul final pe proiectul de lege prin care se propune înfiinţarea unei agenţii speciale care să administreze cetăţile dacice din Munţii Orăştiei. Proiectul a fost însă „întors” la comisii. Peste două sau trei săptămâni va reveni în plen.

Avizele negative date de câteva comisii ale Camerei Deputaţilor în toamna anului trecut nu au „omorât” proiectul de lege care prevedea o structură specială de administrare a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. Proiectul a fost aprobat tacit de Senat şi a ajuns la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Pe 7 martie, propunerea legislativă ar fi trebuit să fie votată în plenul Camerei Deputaţilor. Jocuri politicianiste au amânat votul care, conform lui Laurenţiu Nistor (PSD), ar fi trebuit să fie unul negativ. Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi deputaţi PSD şi ai grupului minorităţilor naţionale în legislatura trecută. Dragoş Gabriel Zisopol, deputat din grupul minorităţilor naţionale a cerut, primul, retrimiterea în comisii a proiectului pe motiv că ar trebui rediscutat cu ministrul Culturii şi ar mai exista încă o iniţiativă legislativă care vizează cetăţile dacice. Deputatul Florin Roman a cerut acelaşi lucru, adăugând că, în Comisia de Administraţie va depune un amendament prin care cetăţile să fie, de fapt, trecute în administrarea Consiliului Judeţean. Nu a lipsit foarte mult ca proiectul să fie, totuşi, supus la votul final. 52 de deputaţi au votat în acest scop şi doar 70 s-au pronunţat pentru rediscutarea în comisii.

Ieri, proiectul a fost respins, pentru a doua oară, în Comisia de Administraţie, după cum spune vicepreşedintele acesteia, deputatul Laurenţiu Nistor: „Nu există niciun al doilea proiect pentru cetăţile dacice. Proiectul a fost respins din nou şi va fi discutat în Comisia pentru Cultură săptămâna viitoare. Apoi va trebui întocmit un raport comun şi, dacă nu va fi prea încărcat programul Camerei Deputaţilor, va intra, din nou, la votul final, peste două săptămâni. Pe 7 martie proiectul a ajuns în plen cu propunere de respingere şi la fel se va întâmpla şi peste două săptămâni”.

Citeşte şi:

 

„Bătălia” pentru administrarea cetăţilor dacice s-a reluat, de data aceasta în Parlament

Back to top button