glasul-hd.ro Web analytics

43

Proiect de lege împotriva baronilor locali

Deputatul PPDD, Tudor Ciuhodaru, va depune un proiect de lege ce limiteaza la doua numarul maxim de mandate pe care il pot avea cei alesi sa conduca comunitatile locale. Deputatul sustine ca astfel se va reduce coruptia gestionata de retelele de tip mafiot ale baronilor locali.

”Pe fondul ramanerii la putere din 1990 au aparut pe plan local retelele de putere si coruptie controlate de alesii locali. Limitarea la doua anumarului de mandate reduce posibilitatea baronilor locali, indiferent de culoarea politica, de a-și crea în timp rețele mafiote devenind un instrument anticoruptie

Realitatea politica ne arata ca in ultimii douazeci de ani am mers doar in directia formalizarii juridice a unei situatii informale: suntem condusi de cateva sute de indivizi, mereu aceeasi.

Romania este condusa de prea multa vreme de o oligarhie formata din aceiasi oameni: presedinti de consilii judetene, primari de mari localitati, prefecti, consilieri locali si judeteni.

Am ajuns in momentul in care un grup social functioneaza dupa un statut special si privilegiat fata de ceilalti cetateni ceea ce pune sub semnul intrebarii existenta statului de drept.

Indiferent de ce este scris in Constitutie acestia s-au constituit intr-un grup ce tinde sa-si conserve si sa-si amplifice statutul privilegiat prin lege.

S-a creat o societate inchisa, in care bogatia se distribuie de jos in sus, de la popor spre cei aflati la putere, incapabila de a asigura o conducere eficienta in conditiile in care promovarea nu tine cont de criterii de performanta ci de cele de apartenenta. Sunt bogati, prin accesul facil la banii publici, marginiti intelectual desi plini de titluri academice nemeritate, aroganti si dispretuitori fata de omul obisnuit si fata de elitele intelectuale autentice.

Poporul le-a dat mijloacele, poporul i-a validat, poporul i-a legitimat si tot poporul este deranjat de faptul ca in acest moment avem doua categorii de cetateni: cei privilegiati, deasupra operarii normale a legii si cei aflati sub lege.

Sunt doua modalitati de a transforma oligarhia in democratie. Una dintre ele este prezentata in acest demers legislativ ce limiteaza la doua numarul de mandate pe care il poate detine un ales local. Doua le sunt de ajuns!”

 

Sursa: stiripesurse.ro