glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Proiect – adăpost privat pentru câinii comunitari

O asociaţie non-profit doreşte să înfiinţeze la Hunedoara un adăpost privat pentru câinii vagabonzi. Primăria pune la dispoziţie un spaţiu din cadrul fostei unităţi militare de la Hăşdat.

Consiliul Local Hunedoara a aprobat ieri ca un teren de 5.500 de metri pătraţi şi clădirile aferente de pe amplasamentul fostului divizion de tragere al unităţii militare de rachete de la Hăşdat să fie dat spre folosinţă cu titlu gratuit Asociaţiei „Sufletele Nimănui”. Asociaţia amintită doreşte să amenajeze aici un adăpost care să găzduiască aproximativ 300 de câini, dotat cu ţarcuri, dispensar clinic, zonă de carantină şi alte facilităţi. „Este vorba despre un grup de tineri care vor să se ocupe de un asemenea adăpost. I-am întrebat şi eu de unde vor avea finanţare şi mi-au spus că se vor descurca”, spune primarul Dan Bobouţanu.

În municipiul Hunedoara activează Serviciul Judeţean pentru protecţia Animalelor fără Stăpân, serviciu care, tot ieri, a raportat Consiliului Local că, anul trecut, în oraşul amintit, a capturat 452 de câini, iar din adăpostul de aici au fost adoptaţi 163, în timp ce 208 au fost eutanasiaţi. Pentru activitatea de ecarisaj, Primăria Hunedoarei a contribuit anul trecut cu 150.000 de lei.

Loading...
Tags