glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Program dat peste cap. Lună dificilă pentru campioni

Campioana României la futsal, Autobergamo Deva, va mai disputa maximum două partide oficiale pe plan intern, în această lună! După ce au învins, luni, cu 3-1, Spicom Sfântu Gheorghe, în etapa inaugurală a noului sezon, devenii ar fi trebuit să întâlnească la finele săptămânii City’Us Târgu Mureş, dar jocul a fost amânat din cauza unei acţiuni a naţionalei. În aceste condiţii, Lupu şi elevii săi vor mai întâlni, cel mai probabil doar Dunărea Călăraşi, pe 21 septembrie.

Federaţia Română de Fotbal n-a publicat însă şi data la care ar trebui mutat derby-ul cu târgmureşenii, astfel că planurile devenilor sunt puţin date peste cap. La fel de probabil, nici jocul din 28 septembrie, cu CSMS Iaşi, nu se va mai disputa şi asta pentru că devenii vor debuta în grupa de elită a UEFA Cup, patru zile mai târziu.

Organizare deficitară

Patronul grupării devene, Dorin Popa, a semnalat aceste probleme încă dinaintea startului noului sezon intern, însă Federaţia nu s-a sinchisit nici până astăzi să clarifice programul acestei luni, cu atât mai mult cu cât în discuţie vine vorba despre campioana României. „Am spus de la început că vom avea un program încărcat şi destul de alambicat. Am jucat cu Spicom, trebuia să jucăm cu City’Us, dar Naţionala are o acţiune în Spania, deci jocul va fi amânat. Băieţii se vor întoarce de la lot pentru un joc cu Dunărea Călărăşi, despre care nu ştim încă dacă va rămâne să se dispute la data fixată. După această partidă vom cere amânarea jocului din deplasare de la Iaşi şi asta pentru că pe 1 octombrie vom evolua în cupele europene. Deocamdată, dezorganizarea e la ea acasă în Federaţie”, spune principalul finanţator al alb-vişiniilor. Între timp, grupa europeană a celor de la Autobergamo (care vor evolua la Moscova sub denumirea de FC Deva – n.red.) a fost completată. Astfel, devenii vor evolua împotriva celor de la Dina Moskova, Charleroi FC (Belgia) – echipă ce i-a luat locul în grupă celor de la Lokomtiv Harkov, din cauza conflictelor ruso-ucrainene – şi MNK Alumnus Zagreb (Croaţia). Debutul va avea loc pe 2 octombrie, împotriva gazdelor, la ora 17.30 (ora Rusiei). Următoarea întâlnire va fi la puţin peste 24 de ore distanţă, în compania celor de la Charleroi FC, utlimul joc fiind în faţa croaţilor. Primele două formaţii din grupă merg mai departe în rundă de elită.