glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Profeția lui Nistor s-a îndeplinit. PSD Hunedoara are patru deputați și doi senatori. PNL, un deputat și un senator, iar ALDE a obținut un mandat de deputat

Profeția făcută duminică seara de Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, imediat după închiderea urnelor, s-a îndeplinit. Atunci, acesta a spus că partidul său va obține patru mandate de deputat și două de senator. Acest lucru s-a îndeplinit. Pe lângă mandatele obținute direct, la redistribuire, PSD obține încă un mandat de deputat, pe cel al lui Sorin Marica, și încă unul de senator pentru Viorel Sălan.

secund-mic
Singurii parlamentari ai PNL sunt Lucian Heiuș și Carmen Hărău

PSD a câștigat detașat alegerile din județul Hunedoara, obținând din nouă mandate de parlamentari, șase. În mandatul viitorului legislativ, vor fi următorii deputați: de la PSD – Laurențiu Nistor, Natalia Intotero, Ilie Toma și Sorin Marica, de la PNL – Lucian Heiuș, iar de la ALDE, Marius Surgent. La Senat, de la PSD vor fi Cristian Resmeriță și Viorel Sălan, iar de la PNL, Carmen Eleonora Hărău. „Vreau să vă informez că la Camera Deputaților avem patru deputați (Laurențiu Nistor, Natalia Intotero, Ilie Toma și Sorin Marica), iar la Senat îl avem pe Cristi Resmeriță, un politician care a început din tinerețe cu politica, și un om, care nu are nici majoratul în politică, e cam pe la clasele I-II, dar a demonstrat că a terminat și masteratul (…), generalul Viorel Sălan. Dacă cumva unul dintre deputați pleacă, Radu Barb (candidat la Camera Deputaților pe locul 5 al listei PSD) este pregătit să ne ia locul”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara. PSD a câștigat și multe localități care, până nu demult, erau ale PNL. „Am pierdut în 18 comune ale PNL, dar sunt foarte mulțumit că s-au scos scoruri foarte strânse, la câteva procente, și acolo, și am câștigat foarte multe localități PNL. Asta este satisfacția noastră, că i-am bătut în bârlogul lor”, mai spune Nistor.

Un alt deputat ales care va reprezenta județul Hunedoara este Iulius Marian Firczak, reprezentant al Uniunii Culturale a Rutenilor, minoritate care a intrat în Parlament cu 2.748 .

PSD a luat cele mai mari procente în următoarele unități administrative

Municipii

 1. Vulcan – 68,44 %
 2. Lupeni – 65,25 %
 3. Petroșani – 57,10 %

Orașe

 1. Petrila – 69,89%
 2. Uricani – 68,81%
 3. Aninoasa – 65,44

Comune:

 1. Cerbăl – 82,40%
 2. Gurasada -73,95%
 3. Băița – 72,80%
 4. Totești – 72,34%
 5. Lelese – 72,47%

Topul prezenței la vot, pe unități administrative

Municipii

 1. Deva – 43,07%
 2. Brad – 38,98%
 3. Hunedoara – 38,86%

Orașe

 1. Hațeg – 49,12%
 2. Geoagiu – 48,28%
 3. Simeria – 42,89%

Comune

 1. Cerbăl – 81,40%
 2. Vorța – 79,58%
 3. Sarmizegetusa – 77,59%
Tags