glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Profesorii hunedoreni susţin astăzi examenul de definitivat

Peste o mie de candidaţi hunedoreni sunt aşteptaţi astăzi pentru a susţine examenul de acordare a definitivării în învăţământ.

Dascălii din judeţ care s-au înscris pentru examenul de definitivat vor susţine astăzi proba scrisă la Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” din Deva. Candidaţii vor putea intra în sălile de examen între orele 7.30 şi 8.30 şi trebuie să aibă la ei actele de identitate. Proba scrisă va începe la ora 10.00 şi va dura patru ore. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, pentru examenul de definitivat s-au înscris aproximativ 1.100 de profesori. „1.111 dascăli sunt aşteptaţi pentru a susţine examenul pe toate disciplinele didactice. Examenul va conţine două subiecte a câte 45 de puncte fiecare. Lucrările vor fi corectate în afara judeţului Hunedoara”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara, Livia Vlad. Candidaţilor nu le va fi permisă intrarea în sala de examen cu telefoane mobile, mijloace electronice de calcul sau de comunicare la distanţă, manuale, caiete, cărţi, ziare, reviste. Încălcarea acestei prevederi atrage după sine eliminarea din examen a candidatului. Materialele nepermise vor fi introduse într-o pungă împreună cu o etichetă pe care deţinătorul îşi notează numele şi prenumele şi vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale. Potrivit metodologiei de desfăşurare a examenului de definitivat, afişarea rezultatelor va avea loc la 23 iulie. Înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare este programată în intervalul 23-24 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 26 iulie.
Definitivarea în învăţământ reprezintă recunoaşterea competenţelor minime acceptabile pentru cariera didactică, garantarea deţinerii pregătirii necesare exercitării carierei didactice şi asigurarea dreptului de practică în învăţământul preuniversitar.