glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Procedurile de extrădare a lui Alin Simota din Emiratele Arabe Unite au început

Omul de afaceri și fost consilier județean, Alin Simota, se ascunde în Emiratele Arabe Unite, după ce a fost dat în urmărire internațională pentru că se sustrage executării unui rest dintr-o pedeapsă de doi ani dispusă de judecători pentru conflict de interese. Simota este cercetat penal și într-un alt dosar, trimis în judecată de DIICOT. Fostul patron al echipei de fobal Jiul Petroșani a fost localizat de Poliţia Română în Emiratele Arabe Unite, fiind arestat în luna septembrie şi pus ulterior în libertate, a declarat şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu. La acest moment, este începută procedura de extrădare a lui Simota.simota-urmarit

„Pe baza datelor transmise de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din Poliţia Română, a fost localizat şi arestat în luna septembrie a acestui an. În acest moment, prin Ministerul Justiţiei, s-a demarat procedura de extrădare, dar nu vă pot preciza acum care este forma de supraveghere în care se află în statul respectiv”, a declarat chestorul Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române, potrivit News.ro. Ulterior, Alin Simota a fost pus în libertate de autorităţile din Emiratele Arabe Unite şi se află sub supravegherea acestora.

Fostul consilier județean s-ar afla, de la începutul anului, în Emiratele Arabe Unite, ţară din care a fost destul de activ pe Facebook, unde postează fotografii în decoruri exotice. Printre cămile, fructe exotice, femei frumoase și în hoteluri de lux, Alin Simota duce o viață liniștită, cel mai probabil în Dubai. Aproape zilnic, el postează câte o fotografie în care apare relaxat, cu un look schimbat, lăsându-și barbă.

Pentru ce îl caută polițiștii

Alin Simota are de executat un rest din pedeapsa de doi ani de închisoare primită pentru conflict de interese pentru că, în perioada în care a deţinut funcţia de consilier judeţean de Hunedoara (2008-2012), una dintre firmele controlate de el a câştigat un contract pentru lucrări la Spitalul Judeţean din Deva. Simota a votat pentru suplimentarea finanţării cu încă 260.000 de lei pentru lucrări suplimentare faţă de contractul iniţial.

La începutul acestui an, Judecătoria Deva a dispus punerea de îndată în libertate a lui Simota, după ce a considerat că pedeapsa de doi ani de închisoare fusese executată în perioada în care s-a aflat în arest preventiv. Tribunalul Hunedoara a rejudecat această decizie şi a dispus reîncarcerarea omului de afaceri.

În perioada în care s-a aflat în arest preventiv, Simota a reuşit să îi convingă pe poliţiştii Ioan Sebastian Lupea şi Mihai Nicolae Muntean, ambii de la IPJ Alba – Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, să îl ducă acasă. În acest caz, omul de afaceri şi un poliţist din judeţul Alba au fost condamnaţi la şase luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu, decizia nefiind definitivă.

Alin Simota mai are pe rolul instanțelor o serie de dosare penale, cel mai renumit fiind instrumentat de DIICOT, pentru crimă organizată și infracțiuni cu violență.

Tags