glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Proceduri reluate pentru biserica din Baştea

Primăria Hunedoarei a reluat întreaga serie de proceduri legale pentru strămutarea bisericii de lemn din satul Baştea, comuna Lăpugiu de Jos, în oraş.
Iniţiativa este una mai veche, aparţine Parohiei Ortodoxe „Sf. Ioan Botezătorul” şi s-a blocat în urmă cu doi ani din cauza amplasamentului.

Iniţial biserica de lemn din Baştea urma să fie amplasată pe un teren aflat pe strada Crângului, din Micro 4. Unii dintre locuitorii zonei au protestat însă, solicitând ca pe terenul respectiv să fie amenajată o parcare. „Spaţiul era clar destinat unei zone de parcare. Am rediscutat iniţiativa cu reprezentanţii Parohiei Ortodoxe implicate şi am ajuns la consens. Biserica de lemn de la Baştea, pe care vor să o salveze de la degradare şi să o aducă la Hunedoara ar putea fi amplasată pe un teren de pe strada Mureşului (în zona dintre strada amintită şi Micro 6 Nord – n.red.). În aceeaşi zonă mai există alocat şi un teren pentru o biserică greco-catolică. E vorba de zona în care se află deja Biserica Penticostală . Din moment ce s-a schimbat amplasamentul, a trebuit să reluăm de la capăt întreaga procedură”, declară primarul Dan Bobouţanu.
Proiectul pentru amplasarea bisericii de lemn este pus în dezbatere publică, alături de un alt proiect care prevede amenajarea unei parcări de aproximativ 40 de locuri în aceeaşi zonă, care să deservească atât Biserica „Golgota”, cât şi celelalte vecinătăţi.
Biserica de lemn din Baştea ar urma să fie amplasată pe un teren cu o suprafaţă totală de 850 de mp. Lăcaşul de cult în sine ar ocupa doar 110 mp, având dimensiuni reduse.

Citeşte şi

Încă o biserică, încă un scandal