glasul-hd.ro Web analytics

Probleme la autostrada Lugoj – Deva. Un drum de acces la traseul autostrăzii s-a prăbuşit peste un drum judeţean.

Circulaţia pe drumul judeţean care face legătura între comuna Brănişca şi Deva a fost întreruptă azi dimineaţă din cauză că aproximativ 80 de metri cubi de material de umplutură dintr-un drum de acces la terasamentul autostrăzii Lugoj – Deva s-au prăbuşit.

„A plouat torenţial azi dimineaţă, de la 05.00 la 07.00. La 7.30 ne-am trezit cu drumul blocat de aluviuni. Pe terasamentul autostrăzii s-au format mici torenţi care au coborât pe drumul de acces, apoi pe taluzul acestuia şi s-a produs o alunecare de material de umplutură, pe vreo 20 – 30 de metri. Abia după o oră s-a reuşit deblocarea drumului pe un sens, iar la ora 11.00 s-a eliberat şi celălalt sens”, declară primarul comunei Brănişca, Lazăr Teodor.

Alunecarea taluzului a avut loc pe lotul 4 al autostrăzii amintite, construit de Tehnostrade şi Spedition UMB, mai precis pe jumătatea de lot dinspre Deva de pe care, în 20 octombrie anul trecut, constructorii au fost obligaţi să-şi retragă toate utilajele şi să înceteze lucrările pe motiv că Ministerul Transporturilor nu a emis autorizaţie de construcţie.

„Au plecat în octombrie şi am înţeles că revin pe şantier abia de la 1 martie încolo. În mod normal, chiar dacă au fost forţaţi să părăsească şantierul, constructorii trebuiau să securizeze lucrările deja realizate, dar… aşa-i la noi”, adaugă primarul comunei.

Reprezentanţii Spedition UMB nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

În zona în care s-a produs alunecarea, traseul autostrăzii este amplasat pe un versant al unui deal, la circa 15 de metri deasupra nivelului drumului judeţean pe care ar urma să-l traverseze cu ajutorul unui pod.