NEWS ALERT:
Home / Probleme la autostrada Lugoj – Deva. Un drum de acces la traseul autostrăzii s-a prăbuşit peste un drum judeţean.
Probleme la autostrada Lugoj – Deva. Un drum de acces la traseul autostrăzii s-a prăbuşit peste un drum judeţean.

Probleme la autostrada Lugoj – Deva. Un drum de acces la traseul autostrăzii s-a prăbuşit peste un drum judeţean.

Circulaţia pe drumul judeţean care face legătura între comuna Brănişca şi Deva a fost întreruptă azi dimineaţă din cauză că aproximativ 80 de metri cubi de material de umplutură dintr-un drum de acces la terasamentul autostrăzii Lugoj – Deva s-au prăbuşit.

„A plouat torenţial azi dimineaţă, de la 05.00 la 07.00. La 7.30 ne-am trezit cu drumul blocat de aluviuni. Pe terasamentul autostrăzii s-au format mici torenţi care au coborât pe drumul de acces, apoi pe taluzul acestuia şi s-a produs o alunecare de material de umplutură, pe vreo 20 – 30 de metri. Abia după o oră s-a reuşit deblocarea drumului pe un sens, iar la ora 11.00 s-a eliberat şi celălalt sens”, declară primarul comunei Brănişca, Lazăr Teodor.

Alunecarea taluzului a avut loc pe lotul 4 al autostrăzii amintite, construit de Tehnostrade şi Spedition UMB, mai precis pe jumătatea de lot dinspre Deva de pe care, în 20 octombrie anul trecut, constructorii au fost obligaţi să-şi retragă toate utilajele şi să înceteze lucrările pe motiv că Ministerul Transporturilor nu a emis autorizaţie de construcţie.

„Au plecat în octombrie şi am înţeles că revin pe şantier abia de la 1 martie încolo. În mod normal, chiar dacă au fost forţaţi să părăsească şantierul, constructorii trebuiau să securizeze lucrările deja realizate, dar… aşa-i la noi”, adaugă primarul comunei.

Reprezentanţii Spedition UMB nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

În zona în care s-a produs alunecarea, traseul autostrăzii este amplasat pe un versant al unui deal, la circa 15 de metri deasupra nivelului drumului judeţean pe care ar urma să-l traverseze cu ajutorul unui pod.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Mistret Watermark4017

„Vânătoare” de mistreț, în mijlocul Devei (GALERIE FOTO)

Un pui de mistreț, ajuns în zona sensului giratoriu de la Registrul Auto Român, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *