NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Problema lemnelor de foc: directorul spune una, unii angajaţi fac alta
Dacă situaţia de la Simeria se generalizează, hunedorenii care au nevoie de lemne de foc vor trebui să se descurce (din nou) fără ajutorul Direcţiei Silvice.
Dacă situaţia de la Simeria se generalizează, hunedorenii care au nevoie de lemne de foc vor trebui să se descurce (din nou) fără ajutorul Direcţiei Silvice.

Problema lemnelor de foc: directorul spune una, unii angajaţi fac alta

Un cetăţean din Deva reclamă faptul că a fost trimis la plimbare în momentul în care a dorit să depună o cerere pentru lemne de foc la Ocolul Silvic Simeria. Asta în condiţiile în care, la mijlocul lunii trecute, şeful Direcţiei Silvice Hunedoara, Radu Crişan, susţinea că nu se prefigurează o „criză a lemnelor de foc”.

Valentin Luca, din Deva, povesteşte că, pe 30 mai, cu un exemplar din „Glasul Hunedoarei” în buzunar, s-a prezentat la Ocolul Silvic Simeria pentru a solicita, în numele mamei sale, o bătrână de 80 de ani domiciliată în satul Bălata, 15 metri cubi de lemn. Bărbatul spune că a avut parte de o experienţă extrem de neplăcută: „Am ajuns la un domn al cărui nume nu l-am reţinut. Acel domn mi-a spus că ei nu au niciun lemn de foc, că au mai fost şi alţii cu cereri, dar i-a trimis acasă. I-am arătat atunci articolul din „Glasul Hunedoarei” în care domnul director Crişan spunea că nu va fi o criză a lemnului de foc. În acel moment, responsabilul cu care am discutat la Ocolul Silvic Simeria mi-a sugerat să nu cred deloc ce scrie în ziar. Eu am cerut 15 metri cubi de lemn, dar mă mulţumesc şi cu 7 – 8, pe care sunt dispus să-i plătesc chiar acum, dacă e nevoie”.

Valentin Luca ne-a semnalat problema încă din prima săptămână a lunii iunie. I-am sugerat să aştepte încă două săptămâni în ideea că va primi un răspuns la cererea pe care, povesteşte el, a reuşit să o înregistreze la Ocolul Silvic Simeria după insistenţe îndelungate. N-a primit.

Radu Crişan: „O situaţie punctuală rezolvată”

Directorul Direcţiei Silvice Hunedoara, Radu Crişan, ne-a declarat că, între timp, situaţia de la Ocolul Silvic Simeria ajunsese la urechile sale şi că problema e ca şi rezolvată: „Am fost anunţat de colegii de acolo despre faptul că un angajat al Ocolului le oferă oamenilor care vin cu cereri pentru lemn de foc informaţii total eronate. Acea persoană, începând de mâine, lucrează altundeva, în cadrul Direcţiei, dar nu din acest motiv. E o situaţie punctuală rezolvată. Persoana în cauză va primi un răspuns şi, da, facem tot posibilul să avem lemne de foc pentru toţi solicitanţii din toate zonele judeţului”.

La fel ca în urmă cu o lună şi o săptămână, Radu Crişan a readus în atenţie faptul că suprafeţele de pădure administrate de Direcţia Silvică s-au înjumătăţit în ultimii 20 de ani, rugându-i pe solicitanţii de lemne de foc să nu ceară cantităţi supraestimate. „Dificultăţile cele mai mari le avem în zonele urbane. De exemplu, nici la Simeria şi nici la Deva noi nu avem depozite, aşa că lemnul poate fi predat doar din zona în care se face exploatarea. Zonele în care se fac asemenea lucrări sunt trase la sorţi, conform legii. În plus, noi nu dispunem de logistica necesară pentru transport. Problema aceasta trebuie să şi-o rezolve fiecare solicitant în parte”.

Citeşte şi:

http://glasul-hd.ro/heius-anunta-o-noua-criza-lemnului-de-foc-crisan-il-contrazice/

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Mobilierul din parcarea de pe DN 76, dintre Brad și Groși, a dispărut

Hoții au furat tot mobilierul urban dintr-o parcare de pe DN 76

Băncile, masa, coşurile de gunoi, precum şi alte elemente din fier forjat au fost furate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *