glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Pro-România se extinde la nivel judeţean, după 10 martie

Recent înfiinţatul partid Pro-România încă nu are membri la nivelul judeţului Hunedoara, ci doar simpatizanţi. Coordonatorul organizaţiei judeţene, Marius Sanfirişca, ezită să spună unde crede că va ajunge proiectul, la nivel judeţean. Poate şi din cauza experienţei de la ALDE, formaţiune pe care s-a văzut forţat să o părăsească, după ce apucase să o consolideze pe plan judeţean.

Pro-România este acum partid „cu acte-n regulă”, înregistrat la Tribunal. În ce stadiu se află organizaţia sa judeţeană?

Avem statut, avem adeziuni, zilele acestea am fost ocupaţi cu acţiunile specifice începutului de primăvară: 1 şi 8 martie. După 10 martie începem să creăm structuri locale, în judeţ, pe baza grupurilor de simpatizanţi pe care îi avem. Acum sunt 500 de simpatizanţi ai Pro-România în judeţ. Nu sunt însă sigur că toţi cei 500 vor dori să şi devină membri de partid. Am vrea să avem cât mai mulţi membri şi să aducem în partid oameni care nu au mai făcut politică, dar vor să-şi manifeste priceperea profesională şi să-şi spună punctele de vedere. Sau, dacă luăm oameni care au mai făcut politică, să fie oameni care să nu fi făcut o politică ce nu a fost pe placul oamenilor….

Dar îl aveţi în partid pe domnul Dorin Gligor, care era preşedinte al PDL Hunedoara în perioada în care se tăiau salariile bugetarilor cu 25 la sută. Şi acum mai repetă acest refren mai ales cei din PSD.

Domnul Gligor a făcut, în mod clar, acel alt gen de politică la care ne referim noi, nu acela care nu a plăcut oamenilor. Dumnealui doreşte să se implice şi poate ajuta mult acest proiect. Acuma, că unii au tăiat, şi alţii măresc, vorbim despre decizii pe care Dorin Gligor nu a avut cum să le influenţeze.

Care este, mai exact, statutul Dumneavoastră, acum, în partid?

Eu sunt co-fondator al organizaţiei judeţene Hunedoara şi coordonator al acesteia. Într-o săptămână sau două va avea loc la Bucureşti o conferinţă naţională a partidului pe parcursul căreia se vor decide mai multe chestiuni, cum ar fi şi numirea de preşedinţi interimari a căror principale sarcini vor fi apoi dezvoltarea organizaţiilor în fiecare judeţ, coordonarea acestora până la alegerile la termenele prevăzute în statut dar şi pregătirea pentru alegerile europarlamentare.

La ora actuală nimeni nu are calitatea de „membru”. Pentru a deveni membru, trebuie să completezi o adeziune, adeziune care trebuie analizată de un birou de conducere al unei organizaţii locale. Mai e puţin şi ajungem şi la faza înfiinţării de organizaţii locale.

Domnul Victor Ponta este cel perceput ca „vârful de lance” al înfiinţării Pro-România. Ce se va întâmpla cu partidul dacă, din cauza problemelor în justiţie pe care le are, Victor Ponta va fi nevoit să se retragă? Va dispărea şi partidul?

Greşit, greşit, greşit! Domnul Daniel Constantin a fost cel care a înfiinţat partidul. După trei luni de la înfiinţare, a venit şi domnul Victor Ponta, care a adus plus-valoare proiectului. Problemele dumnealui nu cred că pot influenţa acest proiect politic. În plus, rămâne de văzut cât e adevăr şi cât e manipulare în ce priveşte problemele domnul Ponta.

Unde vedeţi organizaţia Pro-România, filiala Hunedoara, peste un an?

E foarte greu să spun acum unde o să fim. Am trecut printr-o experienţă similară când am fost la ALDE, dar acolo aveam deja un nucleu de vreo 37 de organizaţii. De data asta începem chiar de jos, de la firul ierbii. Vom vedea. E o muncă foarte grea, dar mie-mi plac provocările.