glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Primul proiect care a depășit termenul de finalizare. Lucrările de amenajare a Pieței „Ardealul”, prelungite cu două săptămâni

Lucrările de amenajare a Pieței „Ardealul” au depășit termenul de finalizare inițial. În data de 23 octombrie proiectul ar fi trebuit să fie gata, însă constructorul a cerut o amânare de două săptămâni. Primarul municipiului Deva spune însă că acesta nu va fi singurul proiect care va avea termenul de finalizare decalat, la lucrările de pe bulevardul Dacia existând întârzieri semnificative.

La mijlocul lunii septembrie, edilul municipiului Deva estima că lucrările pe cele șase proiecte pe fonduri europene, din localitatea reședință de județ, vor fi finalizate fără prea mari întâzieri. La acea vreme, pentru zona „Ardealul”, primarul estima că lucrările vor fi gata la timp, respectiv, la finalul lunii octombrie. Sfârșitul lunii a venit, însă constructorul nu a terminat deocamdată lucrarea, deși termenul a fost deja depășit, cerând în schimb o perioadă de două săptămâni de prelungire. „Sunt firme care nici nu au cerut prelungire, cum sunt cele care lucrează pe b-dul Decebal sau pe Iuliu Maniu. O singură firmă, respectiv cea care lucrează la Piața Ardealul, care trebuia săptămâna trecută, vineri, să încheie lucrarea. Termenul a fost prelugit cu două săptămâni”, a declarat primarul Petru Mărginean.

Reabiliarea Bulevardului Dacia, la nici 60%

Amenajarea zonei „Ardealul” nu este însă singura zonă cu probleme. Bulevardul Dacia se află astăzi la nici 60 % din proiect, în condițiile în care lucrarea ar trebui finalizată peste doar o săptămână, respectiv în data de 4 noiembrie. Edilul municipiului Deva, Petru Mărginean, susține că se așteaptă ca reabilitarea Bulevardului Dacia și a zonei adiacente să fie gata cel târziu la finalul primei săptămâni din luna decembrie. „Dacia s-ar putea să întârzie, și să treacă cu maxim o săptămână peste data de 1 decembrie, nu mai mult de atât. Trebuie să recunosc că sunt în întârziere, dar cu o dublare a forței de muncă se pot finaliza aceste lucrări, în termen și calitate. Ei nu au venit încă cu prelungirea termenului de finalizare, dar îi aștept. Vom face și un angajament de finalizare a acestor lucrări în condiții optime. Pentru asta trebuie modificat graficul. Îi așteptăm să vină la o negociere directă. Eu consider că toate celelalte lucrări, în afară de Dacia, se vor finaliza la sfârșitul lunii noiembrie”, a declarat primarul Petru Mărginean.