glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Primul pas într-o carieră militară. Instituțiile de învățămant cu profil militar încep recrutarea viitorilor pompieri

Tentația uniformei și a carierei militare atrage tot mai mulți tineri. Salariul decent și un loc de muncă mult mai sigur decât în alte domenii îi determină pe aceștia să aleagă uniforma de pompier.

Școlile de profil din țară încep recrutarea candidaților pentru instituțiile de învățământ din subordinea MAI. Pentru viitorii pompieri, la nivel național au fost scoase la concurs peste 180 de locuri.

Cele mai multe, la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri

Cele mai multe locuri scoase la concurs se înregistrează la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. Aici sunt disponibile 125 de locuri, dintre care două pentru romi, dar doar pentru băieți. Tot doar pentru partea masculină au fost scoase la concurs 35 de locuri, dintre care unul pentru romi, la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. Tinerii care doresc să devină pompieri pot opta și pentru Facultatea de Poliţie ( specializare Drept), Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – (specializare FinanţeContabilitate), Academia Tehnică Militară (specializările Transmisiuni, Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională, Inginerie genistică și Ingineria autovehiculelor) sau Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I.” Piteşti (specializările Tehnică de comunicaţii și Construcţii).

Locuri limitate pentru fete

Nu toate școlile militare oferă și locuri pentru fete. Spre exemplu, tinerele care doresc să urmeze o carieră în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență pot alege școlarizarea doar la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu sau la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri din Piteşti. Prima dintre acestea scoate la concurs opt locuri, atât pentru fete cât și pentru băieți, în timp ce a doua scoate la concurs şapte locuri pentru cei care doresc să devină pompieri.

Condiții de înscriere

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic, să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2014, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani, să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00 și să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile, cu excepţia candidaţilor proveniţi din liceele M.A.I., numai pentru examenul susţinut în anul absolvirii.

Consilierea posibililor candidaţi pentru instituţiile de învăţământ se realizează la sediul ISU Hunedoara din Deva, între orele 08.00 şi 16.00”.