glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Primul Cinematograf 3D din Deva a fost inaugurat oficial. 11 premiere îi aşteaptă pe hunedoreni, anul acesta, la Cinema City Deva (GALERIE FOTO)

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa, a inaugurat oficial, ieri, cel de-al 20-lea multiplex al companiei, în Shopping City Deva. Până la sfârşitul anului, cinefilii din judeţul Hunedoara, dar şi din împrejurimi, vor avea ocazia să vizioneze 11 filme, care vor rula în premieră.

Noul multiplex din Deva marchează strategia de extindere a companiei în întreaga țară, Cinema City consolidându-și astfel poziția de lider de piață ca număr de cinematografe, număr de bilete vândute și inovații în tehnologia din domeniu. Acest cinematograf reprezintă o inovaţie pe piața locală, fiind dotat cu cea mai modernă tehnologie şi ridicându-se la standardele cinematografelor din marile capitale ale lumii. Cinematograful din Deva dispune de 6 săli, complet digitalizate, care însumează un total de 1.087 de locuri.  Investiţia totală într-un astfel de multiplex se situează, în general, în jurul sumei de 4-5 milioane de euro. Această investiţie nu este acoperită integral de Cinema City, o parte aparţinând şi dezvoltatorilor centrului comercial. „Aşteptarea a luat sfârşit pentru publicul cinefil din Deva şi ne bucurăm că putem oferi devenilor – asemenea celor din Bucureşti, Iaşi sau Londra – combinaţia perfectă între filme de calitate, săli cu design deosebit şi cea mai inovatoare tehnologie. Pe scurt: un mod unic de a pătrunde într-o lume aparte, o experienţă completă pe care niciun ecran de telefon, tabletă, laptop sau televizor nu ţi-o oferă”, a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City România.

Filme care vor rula în premieră la Deva

Iubitorii de film din Deva, dar și din orașele din jur, sunt invitați să experimenteze primul cinema 3D și să se bucure de cele mai bune şi mai noi producţii cinematografice la cele mai înalte standarde disponibile în materie de echipamente, servicii şi nu numai. Până la sfârşitul anului, la Cinema City vor rula simultan 11 filme în premieră: „The Walk” (2 octombrie), „The Martian” (2 octombrie), „Pan” (9 octombrie), „Crinson Peak” (16 octombrie), „Hotel Transylvania 2” (10 octombrie), „The Good Dinosaur” (27 noiembrie), „Goosebumps” (4 decembrie) şi „The Peanuts Movie” (25 decembrie). De asemenea, cele mai aşteptate filme de publicul cinefil sunt „Spectre” care va apărea pe marile ecrane în data de 6 noiembrie, „The Hunger Games” (20 noiembrie) şi „Star Wars ep. 7” (18 decembrie).

Prețurile biletelor

Prețurile biletelor pentru filmele 2D sunt 16 lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00 și 18 lei după această oră. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, prețul este de 17,5 lei, iar după această oră prețul este de 19,5 lei. Prețurile biletelor pentru filmele 3D sunt 18 lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00, și 20 lei după această oră. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, prețul este 20 lei, iar după această oră prețul este de 22 lei. Aceste prețuri nu includ costul ochelarilor 3D, pe care spectatorii îi pot păstra și refolosi fără limită. Ochelarii 3D costă 3 lei. Prețurile reduse pentru filmele 2D pentru elevi, studenți și pensionari, sunt: de luni până joi 14 lei, iar de vineri până duminică prețul este  15 lei, înainte de ora 17.00 și 16 lei, după ora 17.00. Prețurile reduse pentru filmele 3D pentru elevi, studenți și pensionari sunt: 17 lei de luni până joi înainte de ora 17.00, iar după această oră prețul este  19 lei. De vineri până duminică, prețul este 19 lei, înainte de ora 17.00, iar după această oră este 21 lei. Prețurile reduse pentru filmele 2D pentru copii sub 10 ani sunt: 13,5 lei, de luni până joi și  14,5 lei, de vineri până duminică înainte de ora 17.00; după această oră, prețul este 15,5 lei. Pentru filmele 3D, prețul redus pentru copii sub 10 ani este 15,5 lei. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, complet digitalizată, și online. Mai multe detalii despre noul cinematograf pot fi găsite pe website-ul www.cinemacity.ro.

Despre Cinema City

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România și face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanț de cinematografe din Europa. Compania are multiplexuri în 14 orașe din țară: București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanța, Deva, Iași, Ploiești, Pitești, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara. În total, Cinema City operează 20 de multiplexuri, cu 184 de săli și 33.416 de locuri. Cineworld Group este prezent în  9 țări, deținând  211 multiplexuri cu mai mult de 1.958 de săli, dintre care 25 IMAX și 12 săli 4DX. Primul cinematograf al companiei a fost deschis în 1930 în Haifa, Israel, compania extinzându-se în Europa Centrală  în 1997, intrând în România în 2007.