glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Primele analize au indicat prezenţa virusului AH1N1. Tânăr, întors din Anglia, suspect de gripă porcină

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Petrila, care în cursul săptămânii trecute s-a întors din Anglia, a ajuns la spital, în stare gravă, fiind suspect de gripă porcină. Pentru că starea de sănătate a hunedoreanului s-a agravat, medicii din Petroşani au decis ca tânărul să fie transferat la un spital din Timişoara. Analizele bărbatului au fost trimise la Institutul Cantacuzino, urmând să se stabilească cu exactitate boala de care suferă acesta.

Tânărul petrilean s-a întors din Anglia, în cursul săptămânii trecute. Joi, acesta a început să se simtă foarte rău şi a fost internat în Spitalul de Urgenţă Petroşani. După ce medicii proşeneni i-au făcut o serie de investigaţii, au constatat că tânărul este suspect de hepatită. Astfel, au decis să-l trimită la spitalul din Vulcan, la Secţia de Boli Infecţioase. Odată ajuns în unitatea medicală din Vulcan, starea de sănătate a tânărului s-a înrăutăţit. Motiv pentru care medicii l-au trimis înapoi, la spitalul din Petroşani. Imediat după ce a ajuns înapoi, medicii au solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara un cod pentru Sindrom Acut Respirator Infecţios. De asemenea, autorităţile hunedorene exclud ipoteza conform căreia tânărul ar fi infectat cu virusul AH1N1.

Transferat în stare gravă la Timişoara

Pentru că starea de sănătate a tânărului se înrăutăţea de la oră la oră, medicii din Petroşani au decis să-l transfere la o clinică din Timişoara. Medicii timişoreni i-au făcut petrileanului, care a ajuns la clinică în comă, o serie de investigaţii şi au reuşit să-l stabilizeze. De asemenea, pentru a stabili cu exactitate dacă pacientul este sau nu infectat cu virusul gripei porcine, medicii din Timişoara au trimis analizele tânărului către Institutul Cantacuzino. Abia după ce vor primi rezultatele, medicii vor putea pune un diagnostic clar.

(Foto : Medicii timişoreni vor putea pune tânărului un diagnostic clar abia după ce vor primi rezultatele analizelor, de la Institutul Cantacuzino)

Loading...