Home / Actualitate / Primăria reia procedurile pentru pietonală
Primăria reia procedurile pentru pietonală

Primăria reia procedurile pentru pietonală

Pe site-ul Primăriei Hunedoara au reapărut o serie de documente prin care sunt reluate demersurile legale pentru transformarea bulevardului Corvin (porţiunea dintre zona Gambrinus şi Casa de Cultură) în zonă pietonală.

În septembrie, Consiliul Local a aprobat (la limită de voturi) un plan urbanistic zonal, însă Prefectura a considerat că hotărârea nu era legală invocând mai multe încălcări ale procedurilor prevăzute de legislaţie, dar şi un posibil conflict de interese în care s-ar afla unul dintre consilierii care au votat „pentru”, deşi soţia sa deţine în zonă un spaţiu comercial.
Săptămâna trecută CL Hunedoara a revocat hotărârea din septembrie, dar încă din acel moment, primarul Viorel Arion a anunţat că întregul demers va fi reluat de la punctul în care Prefectura a considerat că s-au comis încălcări ale legislaţiei, de data aceasta „toate actele urmând să fie întocmite până la ultima virgulă” în conformitate cu prevederile legale.
Mai multe documente legate de acest proiect sunt, din nou, postate pe site-ul Primăriei, iar pe 16 decembrie, cu începere de la ora 15.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local va avea loc o nouă dezbatere publică (a doua după cea din iulie, anul curent).

Fără acces rutier prin spatele blocurilor

Prima variantă a proiectului prevedea şi crearea a două străzi de acces prin spatele blocurilor ce mărginesc, de-o parte şi de alta, porţiunea de bulevard vizată, astfel încât aprovizionarea magazinelor de la parter să poată fi făcută mai uşor. Locuitorii zonei s-au opus. Mai întâi a căzut artera din partea estică a bulevardului, apoi cealaltă. Conform propunerii făcute de Primărie, rămâne valabilă ideea „întreuperii” traficului pe strada George Enescu prin faţa Casei de Cultură şi devierea acestuia prin spatele imobilului amintit, astfel încât bulevardul să fie conexat la o viitoare agora ce va fi amenajată „la teatru”, cum spun localnicii.
În proiect se mai arată că aleile existente în spatele blocurilor de pe Bulevard vor fi lărgite, iar parcările vor fi amenajate corespunzător (în multe locuri sunt parcări doar cu pietriş, sau unele foste zone verzi sunt ocupate de maşini).
Conform lui Viorel Arion, valoarea totală estimată a investiţiei este de 10 milioane de lei, sumă ce include şi mobilierul urban şi care provine din fonduri guvernamentale.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

SECUND _MG_3666

Amendaţi în oraşul fără parcări

Sunt mai bine de 10 ani de când Deva este sufocată de maşini, mai ales …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *