glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Primăria Petroșani a amânat proiectul de retragere din Asociația „Salvital”. Tiberiu Iacob-Ridzi: „Până în iunie, nu plătim nimic, efectiv nu avem de unde”

Primăria Petroșani nu a luat, ieri, o decizie în privința retragerii din Asociația „Salvital”. Proiectul a fost amânat până la rectificarea bugetară din luna iunie, dar edilul Tiberiu Iacob-Ridzi susține că nu va mai plăti niciun leu către asociație, pentru că nu își mai permite. Tot până la acea dată, Ministerul de Interne ar trebui să dea un Ordin de Ministru prin care toți paramedicii să fie preluați de ISU Hunedoara.

250.000 de lei, anual, plătea Primăria Petroșani către „Salvital”. Ieri, pe ordinea de zi a Consiliului Local Petroșani s-a aflat un punct prin care administrația locală dorea să se retragă din Asociație. Proiectul însă a fost amânat. La ședință a fost prezent și președintele „Salvital”, Petru Mărginean, dar și paramedicii care deservesc Petroșaniul. „S-a amânat proiectul cu Salvitalul. Noi am spus că nu o să putem plăti. Dacă la rectificarea din iunie Guvernul va aloca bani, o să plătim, dacă nu, asta e situația, ne retragem. Proiectul nu a fost retras, ci doar a fost amânată luarea unei decizii. S-a discutat o oră pe proiect. Punctul de vedere al domnului Petru Mărginean a fost că oamenii aceștia, cei 9 paramedici, rămân fără serviciu, și că există în intenția Guvernului, respectiv a MAI, să facă o ordonanță prin care să îi preia pe toți acești paramedici. Dacă nu sunt angajați în asociațiile acestea, nu îi poate prelua MAI, așa am înțeles de la dânsul. Eu am spus <Da, bine, noi amânăm proiectul, oricum nu vom mai plăti pentru că nu avem bani, dar dacă la rectificarea din iunie nu primim bani, nu avem ce să facem>. Până în iunie nu plătim nimic, efectiv nu avem de unde”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Edilul a precizat că a cerut conducerii „Salvital” o situație financiară, întrucât vrea să vadă cu exactitate pe ce se cheltuie banii și care sunt sursele de finanțare.

Inechitate. La alții se poate, la noi – nu

Primăria Ilia este prima administrație locală din județul Hunedoara care s-a retras din Asociația „Salvital”. Marți, Consiliul Local Ilia a luat această decizie, în unanimitate. Urmează ca din asociație să se retragă și Primăriile Deva, Șoimuș, Zam, dar și restul administrațiilor locale liberale. Motivele invocate de edili sunt simple. În primul rând este vorba despre faptul că, în urma „revoluției fiscale”, bugetele au fost aspru diminuate, iar în al doilea rând despre faptul că, spun primarii, nu este corect ca administrațiile locale să susțină un serviciu pe care, în alte județe, îl susține Ministerul de Interne.