glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Primăria Hunedoarei scoate limitatoarele „de la naftalină”

În ultimele zile, angajaţii Primăriei Hunedoara au început o adevărată „campanie” de montare a unor limitatoare de viteză pe mai multe străzi din oraş. O nouă polemică s-a pornit pe reţelele de socializare între şoferii deranjaţi de prezenţa acestor dispozitive şi cetăţenii care consideră benefică o asemenea decizie.

Până acum au fost montate limitatoare de viteză în special în apropierea şcolilor şi grădiniţelor (str. Victoriei – Colegiul „Iancu de Hunedoara” şi Colegiul „Traian Lalescu”, b-dul 1848 – Şcoala de Muzică, b-dul Decebal – Şcoala Generală 5 (după vechea numerotare), Str. Laminatorului – Şcoala Generală 3, Strada Cerbului – Şcoala Generală 8 şi cele două grădiniţe din apropiere şi str. Trandafirilor – Şcoala Generală 9 (după vechea numerotare).

Excepţie fac limitatoarele montate pe b-dul 1848 în zona numită „Aleile ICSH-ului”, zonă în care o tânără a fost omorâtă pe trecerea de pietoni cu doi ani în urmă. Zona era încă folosită de teribilişti la volan pentru „liniuţe”, la fel ca alte artere din oraş: b-dul Dacia şi b-dul Traian, de exemplu.

Reprezentanţii Primăriei precizează că nu e vorba despre limitatoare noi, cumpărate recent, ci despre dispozitive achiziţionate cu mai mulţi ani în urmă, dar care au fost uitate prin depozitele instituţiei.

„Nu am făcut decât să dăm curs unor solicitări mai vechi făcute de Poliţia Rutieră pentru a monta limitatoare de viteză. Am încercat să le montăm în aşa fel încât să nu uzeze foarte tare suspensiile maşinilor, dar să-i facă, totuşi, atenţi pe conducătorii auto şi să-i determine să reducă viteza. Referitor la polemica purtată mai ales în mediul on-line, nu pot decât să declar deschis şi clar că prefer să pierd voturi, decât să mai moară alţi copii în oraşul nostru, loviţi pe trecerile de pietoni”, declară primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Tags