glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Primăria Hunedoarei evită o situaţie ridicolă pe ultima sută de metri: Turneul de box este „mutat” de la Casa de Cultură, la Sala „Constructorul”

La finele lunii trecute, consilierii locali ai Hunedoarei aprobau un sprijin financiar de 10.000 de lei pentru Clubul Sportiv Şcolar din oraş care organizează între 26 şi 30 aprilie „Cupa României – Tineret la box”. În acel moment se anunţase că, cel mai probabil, competiţia va avea loc în sala mare de spectacole a Casei de Cultură, iar ringul urma să fie amplasat pe scenă.

În ultima perioadă, pare-se că s-a găsit, totuşi, o soluţie ca întrecerea să aibă loc într-o sală de sport. „Cei de la CSŞ Hunedoara au venit cu ideea aceasta a competiţiei în Casa de Cultură, spunând că s-au mai organizat astfel de întreceri pugilistice, în asemenea spaţii, prin ţară. Au motivat alegerea şi prin faptul că municipiul nu are o sală de sport funcţională care să poată găzdui şi publicul. Noi am insistat însă ca evenimentul să aibă loc ori la sala de sport a Colegiului Naţional «Traian Lalescu» (spaţiu care nu poate găzdui şi publicul), ori la Sala «Constructorul». Ei au ales, până la urmă, cea de-a doua variantă”, explică viceprimarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Reparaţii de urgenţă

Directorul Clubului Sportiv Şcolar Hunedoara, Nicolae Cîrstea, mărturiseşte că s-a gândit, iniţial, la organizarea întrecerii în Casa de Cultură pentru că o asemenea competiţie, într-o casă de cultură, a mai avut loc chiar la Deva, în 2009. „Sala «Constructorul» nu ne aparţine nici nouă, nici Primăriei. Nu a mai prea fost întreţinută corespunzător în ultima vreme. Am ales-o până la urmă, după ce am convins sponsori şi prieteni să ne ajute să facem o serie de reparaţii minime. De exemplu, în sală se pare că s-a folosit la un moment-dat o minge udă, iar toţi pereţii sunt pătaţi. Trebuie zugrăviţi. Reparaţii trebuie făcute şi la vestiare, dar şi la grupurile sanitare. O să le facem şi pe acelea. În schimb, tribuna se prezintă destul de bine”, spune Cîrstea. La „Cupa României – Tineret la box” s-au înscris 110 sportivi din toate judeţele ţării. Intrarea este liberă.

Întrecere pentru hunedoreni

Directorul CSŞ Hunedoara adaugă că clubul pe care îl conduce a insistat să organizeze o întrecere pugilistică de primă mână, la nivel naţional al amatorilor, tocmai din dorinţa de a-i prezenta publicului hunedorean pe performerii oraşului. „Îi avem pe Gîrleanu şi Dobondi, doi tineri pugilişti foarte buni, care merită să fie văzuţi de locuitorii oraşului. În plus, dorim să atragem public şi să-i convingem pe părinţi că merită să-şi trimită copiii să facă sport în una dintre secţiile noastre. E mult mai bine decât să stea pe net”. Pe lângă secţia de box, Clubul Sportiv Şcolar Hunedoara mai deţine secţii de lupte, nataţie, atletism şi handbal, atât pentru băieţi cât şi pentru fete.

O bază sportivă valoroasă

Sala „Constructorul” face parte din baza sportivă cu acelaşi nume, construită cu decenii în urmă de societatea de stat care, practic, a construit întregul oraş, dar şi mai multe combinate siderurgice: ICSH. Pe lângă sala care era cândva polivalentă, baza mai are un teren de fotbal, cu pistă pentru atletism, un teren betonat de handbal şase terenuri de tenis de câmp. În ultimul deceniu, ICSH cu tot patrimoniul său a ajuns în proprietatea Grupului Tender. ICSH-ul se află acum în procedură de insolvenţă, ceea ce complică o eventuală tentativă a municipalităţii de a prelua baza sportivă, după cum spune viceprimarul Dan Bobouţanu: „Nu cum mult timp în urmă chiar şi Consiliul Judeţean intenţiona să preia baza sportivă şi să o reabiliteze. Şi Primăria ar fi avut posibilitatea să intre în posesia bazei, în contul datoriilor pe care ICSH le are la bugetul local. Acum, cu această procedură de insolvenţă, lucrurile se cam complică. Oricum, o soluţie va trebui găsită cât mai curând cu putinţă”.