glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Primăria Hunedoarei evacuează rău-platnicii

Primăria Hunedoarei anunţă că a decis să evacueze din locuinţele sociale familiile care nu şi-au achitat de mai mulţi ani datoriile: chiria pentru spaţiul ocupat şi taxele comune. În total, este vorba despre 82 de familii care au adunat o restanţă totală de peste 250.000 de lei (adică mai bine de 2,5 miliarde de lei vechi).

Într-un comunicat al Primăriei se arată că instituţia a cerut în instanţă recuperarea prejudiciilor şi evacuarea rău-platnicilor şi a obţinut sentinţe definitive în acest sens pentru cele 82 de familii vizate, decizii care sunt puse în aplicare de un executor judecătoresc.

„Consider că este normal ca toată lumea să plătească. Aşa cum ceilalţi locuitori ai municipiului Hunedoara îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, corect şi normal este ca şi cetăţenii care locuiesc în spaţiile Primăriei să îşi achite datoriile. Noi nu facem decât să punem în aplicare legea, care este una pentru toţi”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Conform reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, la acest moment sunt depuse aici 148 de cereri pentru acordarea de locuinţe sociale, solicitări care nu pot fi onorate din lipsă de spaţii, în timp ce unii dintre ocupanţii camerelor, garsonierelor şi apartamentelor municipalităţii refuză de ani buni să-şi achite chiria şi taxele comune. Chiria percepută de Primăria Hunedoarei pentru locuinţele sociale este cuprinsă între doar 18 lei şi 147 de lei pe lună, în funcţie de tipul spaţiului ocupat şi de veniturile pe membru de familie.

Tags