NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Primăria Hunedoara se plânge pe facebook că este defavorizată de Guvernul Ponta
Primăria Hunedoara se plânge pe facebook că este defavorizată de Guvernul Ponta

Primăria Hunedoara se plânge pe facebook că este defavorizată de Guvernul Ponta

Noua metodă de distribuire a banilor destinaţi bugetelor locale îl nemulţumeşte pe primarul Hunedoarei, Viorel Arion. Într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei se arată că oraşul va primi mai puţin cu 5 milioane de lei decât anul trecut.

În momentul în care noua modalitate de distribuire a banilor destinaţi bugetelor locale a ajuns în atenţia presei locale, Viorel Arion a declarat că schimbarea este injustă şi că, dincolo de faptul că nu ţine cont de mărimea fiecărei localităţi, pedepseşte primarii harnici, care se străduiesc să încaseze în procentaj cât mai mare taxele şi impozitele locale. „Măsura asta nu face decât să răsplătească primarii leneşi. Se poate verifica faptul că, la Hunedoara, de când am venit eu primar, a crescut gradul de colectare a taxelor şi impozitelor locale de la 60 la 90 la sută. Primarii care îşi recuperează banii sunt pedepsiţi pentru că sunt harnici, în comparaţie cu cei care nu reuşesc acest lucru şi se culcă pe-o ureche”, declara Arion la începutul lunii ianuarie.

Mesaj pe facebook

Ulterior, primarul Hunedoarei nu a mai putut fi contactat pentru detalii legate de felul în care afectează această schimbare bugetul oraşului. Vineri după-amiaza însă, pe pagina de facebook a Primăriei Hunedoara a fost postat următorul mesaj, în al cărui conţinut nu am intervenit deloc: „Suntem pedepsiţi pentru că am votat cu IOHANNIS? Prin Hotărârea Guvernului PONTA privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor de 18,5 % din impoziul pe venit şi a sumelor defalcate din TVA municipiul Hunedoara primeşte CU PESTE 5 MILIOANE DE LEI MAI PUŢIN DECÂT ANUL TRECUT! Mai mult de atât, bugetul alocat învăţământului hunedorean nu va putea acoperi salariile profesorilor decât până la jumătatea anului”.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Termocentrala Mintia - Grupu 1 8841

Mintia are, din nou, gaz metan. Lider de sindicat: „Asistăm la sabotarea sectorului energetic chiar de către Guvernul României și la punerea la pământ a unei termocentrale”

Ieri după-masă, după 46 de ore în care Termocentrala Mintia a funcționat fără gaz metan, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *