glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Primăria Hunedoara: peste 85.000 de lei pentru manifestările din decembrie

Consiliul Local Hunedoara a aprobat un total de 85.500 de lei pentru finanţarea mai multor evenimente ce au loc în oraş, până la 31 decembrie inclusiv.

Cea mai mare parte a sumei, 70.000 de lei, a fost alocată pentru alcătuirea pachetelor cu dulciuri şi alte cadouri ce vor fi oferite grupurilor de colindători, de Crăciun. Cheltuiala a fost prevăzută în bugetul pe acest an, iar suma de 70.000 de lei este limita maximă până la care poate merge.
10.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru focurile de artificii de Revelion, iar 500 de lei vor fi folosiţi pentru cumpărarea de coroane de flori ce vor fi depuse, pe 22 decembrie, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din 1989.
Pe lista cheltuielilor legate de Sărbătorile de iarnă, se mai regăsesc 5.000 de lei alocaţi „Atelierului lui Moş Crăciun". Este vorba despre o acţiune pe parcursul căreia aproximativ 2.500 de copii din oraş vor avea ocazia să creeze ornamente de Crăciun, iar banii sunt alocaţi pentru cumpărarea „materiei prime": turtă dulce, coloranţi alimentari, glazură şi figurine din placaj.
La fel ca în cazul banilor pentru cadourile destinate colindătorilor, toate sumele menţionate reprezintă, în fiecare caz, limita maximă până la care Primăria va putea merge cu fiecare cheltuială.