glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Prezenţa Mureşului în Liga a treia, la mână administraţiei locale

Retrogradată în cel de-al treilea eşalon valoric al fotbalului românesc, echipa de la poalele cetăţii nu ştie încă dacă se va duela cu CFR Simeria, Jiul Petroşani şi FC Hunedoara. Rămasă fără finanţator şi susţinută, sporadic, de către Primărie, gruparea deveană aşteaptă să vadă dacă va fi sprijinită în continuare şi de noua administraţie.

Tot în standby sunt şi cei doi antrenori care au condus clubul în retur, Romulus Gabor şi Ioan Petcu, care ar mai rămâne sub cetate doar dacă li se va prezenta un plan concret pentru noul sezon.

Din nou pe ultima sută de metri?

Chiar dacă s-au obişnuit să se reunească doar cu câteva săptămâni sau zile înainte de startul sezonului, devenii vor să ştie cât mai repede dacă vor continua sau nu în Liga a treia. Problema este însă destul de spinoasă şi asta pentru că gruparea a adunat nenumărate datorii atât la stat, cât şi la Federaţie, cele din urmă putând aduce o depunctare masivă, dacă nu vor fi achitate până la 20 iunie. „Eu sper ca echipa să continue şi în Liga a III-a. Important e ca fotbalul să nu moară la Deva. Aş rămâne dacă se vor crea nişte condiţii pentru ca echipa să revină în liga secundă. Dacă va fi stabilitate financiară, se vor achita datoriile şi vor fi aduşi ceva jucători, plus câţiva din tinerii de aici, s-ar putea face o trupă bună. Aş merge la o altă echipă doar dacă ar fi una la care aş putea face performanţă, altfel nu aş pleca, pentru că aici sunt aproape de acasă şi, de bine de rău, am încercat să ajut fotbalul hunedorean, chiar dacă ne-am cam umilit”, a spus antrenorul principal al Mureşului în retur, Romulus Gabor.

Depunctaţi în cazul în care ar pleca la drum

În eventualitatea în care Mureşul s-ar alinia la startul Ligii a treia, echipa de sub cetate ar trebui să pornească cu cinci puncte penalizare, pentru neîndeplinirea baremului obligatoriu de 25 de puncte. Chiar şi aşa, atât Gabor, cât şi Andrei Marton, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, susţin că nu ştiu de vreo penalizare şi că „alb-roşii” vor porni de la zero. „Eu ştiu că ne-am îndeplinit baremul, care a fost de 20 de puncte, din cauza retragerii echipei din Turda”, a spus Marton, în timp ce „cangurul” a spus că nu ştie exact dacă devenii vor fi penalizaţi.

22 de înfrângeri (cele mai multe din serie) a strâns Mureşul în sezonul actual al Ligii secunde