glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Președintele liberalilor, Bogdan Țîmpău, și-a „tras” drum exclusivist. Petru Mărginean cumpără bunăvoința șefului de partid

Ca să nu mai treacă cu limuzina pe lângă blocurile săracilor din Deva, președintele interimar al PNL Hunedoara, deputatul Bogdan Țîmpău, și-a tras drum exclusivist, direct până în poarta casei. Strada asfaltată a fost plătită din banii devenilor la inițiativa primarului Devei, Petru Mărginean.

Cea mai nouă stradă a Devei pornește din strada Titu Maiorescu, trece prin curtea unor licee și se oprește direct în poarta singurei case din zonă. Imobilul aparține familiei Țîmpău. Cel mai cunoscut exponent al acestei familii este deputatul liberal Bogdan Țîmpău, proaspăt numit președinte interimar al PNL Hunedoara.

Drum privat, din fonduri publice

Reprezentanții Primăriei Deva susțin că drumul care a răsărit prin curtea liceelor din zonă a fost construit cu acte în regulă. Există pentru acest drum aprobare a Consiliului Local, studiu de fezabilitate, proiect tehnic și autorizație de construcție, chiar dacă aprobările au fost obținute mai pe „scurtătură”. Dacă pentru un chioșc amplasat într-o zonă de spații comerciale solicitantul are nevoie cel puțin de obținerea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), dacă nu de o procedură și mai complicată, cea a Planului Urbanistic Zonal (PUZ), pentru acest drum etapele birocratice prevăzute în actele care reglementează urbanismul au fost sărite.  Toate studiile, proiectul și execuția  au fost plătite din bugetul municipiului Deva.  Drumul asfaltat impecabil are o lungine de aproximativ 100 de metri și duce direct în poarta casei lui Bogdan Țîmpău, fiind flancat de garduri.

Drumul vechi nu corespundea din punct de vedere tehnic și estetic

Surse din Primăria Deva susțin că era necesară construcția drumului lui Țîmpău pentru că vechea cale de acces către casa noului baron PNL de Hunedoara, pe lângă faptul că nu este asfaltată, trecea prea aproape de blocurile din zona Rempes, locuite de persoane cu situație materială precară. Pentru că îl deranja să treacă de fiecare dată când mergea acasă pe lângă săracii Devei și blocurile aflate în stare avansată de degradare, liderul PNL Hunedoara, Bogdan Țîmpău, a aranjat cu primarul Petru Mărginean să propună construirea prin curtea liceelor a noii străzi din Deva. Propunerea edilului a fost însușită fără nicio rezervă de „mașina de vot” din Consiliul Local.