glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Președintele interimar al PNL Hunedoara: „Tibi Balint revine la matcă”

Președintele interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman, a postat, ieri, pe Facebook, o declarație cel puțin la fel de surprinzătoare ca cea de miercuri, făcută de Mircia Muntean. Potrivit acestuia, Tiberiu Balint, fostul vicepreședinte al CJ Hunedoara, revine în PNL. Contactat fiind de „Glasul Hunedoarei”, Roman a spus că Tiberiu Balint a fost radiat din partid „prin încălcarea statutului”.

În luna aprilie a acestui an, Tiberiu Balint a fost dat afară din partid în urma unei ședințe a Biroului Municipal al PNL Deva, la care s-a stabilit radierea din funcția de membru a fostului președinte al organizației locale și fost vicepreședinte al CJ Hunedoara.

„Așa cum am promis, anunț astăzi o nouă revenire la matcă, la normalitate în PNL Hunedoara: un alt lider care a pus umărul la construcția partidului! Îi mulțumesc lui Tibi Balint ca revine la greu! Îl cunosc foarte bine și ca vicepreședinte de CJ, dar și ca lider! Și, ca orice liberal, cred în prezumția de nevinovăție a fiecărui om, indiferent cât vor comenta cei interesați despre revenirea acasă a lui Tibi. Mircia Muntean, primarul Devei, a avut curajul de a face primul pas pentru susținerea PNL la parlamentare. Îi mulțumesc că nu a lăsat partidul când adversarii se pregăteau sa îl sfâșie! Azi e rândul lui Tibi. Am spus încă din prima zi la Hunedoara că toți cei care au pus umărul la construcția acestui partid vor fi invitați să revină în familia PNL. Împreună vom fi mai puternici! Nu putem lăsa un județ ca Hunedoara să se îndrepte spre sărăcia din Teleormanul lui Dragnea. Timișul, Alba și Aradul avem o datorie istorică să nu lăsam Hunedoara la mâna <ciumei roșii>! Doamne ajută!”, a scris pe Facebook președintele interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman. Tiberiu Balint nu a putut fi contactat.

Radiat prin încălcarea statutului

Florin Roman, actualul președinte interimar al organizației județene a PNL, spune că Tiberiu Balint a fost radiat prin încălcarea statutului. „Statutul prevede că o sancțiune devine definitivă dacă e contestată, doar la momentul soluționării ei definitiv. În partid, decizia definitivă o ia Curtea de Arbitraj. Colegii noștri nu au mai transmis-o la acea vreme, ci ea, practic, a rămas fără răspuns la nivel județean. În aceste condiții, domnul Balint își păstează vechimea în PNL. A fost o eroare materială, dar și o chestiune tratată nefiresc la momentul respectiv de fosta conducere. Tiberiu Balint nu va avea nicio funcție, ci mă va ajuta pe mine pe partea de reconstrucție a partidului la nivel județean”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” Florin Roman.

Tags