glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Premieră la Teatru, trei filme și un Carnaval de Halloween, în weekend

Pe agenda culturală de timp liber, în acest final de săptămână, sunt trecute mai multe activități cultural-artistice. Cinefilii pot viziona trei filme la cinematograful devean, iar pasionații de teatru sunt invitați la un spectacol în premieră. Prietenii bibliotecii, cu mic cu mare, sunt invitați la sfârșitul acestei săptămâni la o petrecere de Halloween.

desc4 (1)Trei filme, la „Patria”

Cinefilii din județ au ocazia să vizioneze în acest weekend trei filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Micul vampir” regizat de Richard Claus și Karsten Kiilerich, „Thor: Ragnarok” în regia lui Taika Waititi și „Jigsaw: Moștenirea”, regizat de Michael Spierig și Peter Spierig. Filmele rulează începând de astăzi, până miercuri, primul de la ora 15:00, al doilea de la 17:30, iar ultimul de la 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

„Cu fundul în două luntri” la teatrul devean

desc4 (2)Pasionații de teatru sunt invitați în acest final de săptămână la un spectacol în premieră, la Teatrul de Artă Deva. Este vorba despre „Cu fundul în două luntri” după Carlo Goldoni, în regia lui Marian Stan. „Când toată lumea încearcă să pună în scenă autori contemporani, de ce să pui în scenă Goldoni şi de ce tocmai <Slugă la doi stăpâni>? Piesa s-a pus în scenă în Italia de nu ştiu câte ori, în lume nici nu mai vorbim. Numai că, de exemplu, Giorgio Strehler a pus-o de patru ori, dar de fiecare dată altfel. Asta înseamnă că mereu a descoperit câte ceva. Deci piesa asta are resurse infinite…Aşa că m-am gândit că poate mai e ceva de descoperit… <Cu fundul în două luntri> va fi noua versiune, scurtată şi modificată, tradusă din frumosul, dar foarte dificilul dialect venețian și va avea numai patru personaje. Un spectacol pentru toate vârstele, cu o istorie simplă. Decorul reprezintă o piaţă din Veneţia, sugerată prin cartoane pe care scrie <Han>, <Poştă>, <Piaţă>. Costumele au elemente ce trimit către epoca comediei dell’arte, muzica este muzica populară din diferite regiuni ale Italiei”, au anunțat reprezentanții TAD. Distribuţia piesei este una specială, avându-i în roluri pe actorii: Andreea Pascu (Trufaldino), Cristina Lazăr (Beatrice), Mihai Panaitescu (Florindo) şi Roxana Olşanschi (Smeraldina). Spectacolul are loc sâmbătă, de la ora 19:00.

Carnaval Halloween la Bibliotecă

desc4 (3)Prietenii bibliotecii, cu mic cu mare, sunt invitați la sfârșitul acestei săptămâni la o petrecere de Halloween. Evenimentul are loc astăzi, de la ora 18:00, la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. Seara va începe cu prezentarea obiceiurilor legate de această zi, cei prezenți vor afla originea și semnificația Halloween-ului, apoi va începe petrecerea propriu-zisă. Ca în fiecare an, și de această dată copiii vor fi lăsați să-și pună fantezia la încercare și vor putea lua parte la cele două îndrăgite și palpitante concursuri: „Cel mai înspăimântător costum” și „Dovleacul de groază”. În cadrul acestor concursuri, copiii își vor manifesta imaginația și simțul artistic în realizarea unor costume de monștri, schelete, vrăjitoare, vampiri. Toate acestea vor crea o atmosferă de mister și vrajă, ingrediente ce nu pot lipsi de la o petrecere de Halloween adevărată. Seara se va încheia cu o petrecere la care muzica și dansul vor fi nota dominantă. „Dorim să oferim o atractivă seară de Halloween și, în acest scop, vom crea decorul adecvat acestei îndrăgite sărbători, care a venit din lumea anglo-saxonă: curtea bibliotecii va fi luminată de zeci de bostani-felinar, iar programul va crea atmosfera tainică și de magie necesare unei veritabile petreceri de Halloween. Prietenii bibliotecii de toate vârstele sunt așteptați cu drag la această sărbătoare a sfârșitului de octombrie”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Sebastian Bara.

Loading...