glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Premiera filmului „Octav” și o expoziție de ilustrații ale Orăștiei, în acest weekend

Sfârsitul acesta de săptămână este dedicat în principal cinefililor, care vor avea ocazia să ia parte la un eveniment cinematografic în premieră. Este vorba despre o proiecţie specială a lung-metrajului „Octav”, care va putea fi vizionat în compania actorului Marcel Iureș. De asemenea, în acest weekend locuitorii municipiului Orăștie sunt invitați la o expoziție de ilustrații ale orașului.

„Octav” rulează în premieră, în prezența lui Marcel Iureș

OcatvCinefilii din județ au ocazia să asiste, în acest weekend, la o proiecţie specială a lung-metrajului „Octav”, în prezența actorului Marcel Iureș. Evenimentul va avea loc duminică, 15 octombrie, de la ora 19.00, la Cinematograful „Patria”din Deva şi este organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Deva, Consiliului Local şi Centrului Cultural „Drăgan Muntean”. „Octav” este cea mai nouă producţie cinematografică în care Marcel Iureş ne arată talentul – un film ce spune povestea unui bărbat ajuns la o vârstă respectabilă, care îşi retrăieşte trecutul. Pelicula a fost selecţionată în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secţiunea Focus on World Cinema. Filmul, o coproducţie România – Marea Britanie, în regia lui Serge Ioan Celibidachi, are o distribuţie de excepţie: Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ştefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman. Filmările au fost realizate în perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Câmpulung Muscel şi în Studiourile Cinematografice Bucureşti (Buftea). Deţinătorul a două titluri de cel mai bun actor de teatru din România şi cel mai bine cotat actor român de la Hollywood, Marcel Iureş nu ratează nicio ocazie de a-şi pune în valoare talentul actoricesc. Așadar, duminică, spectatorii din Deva vor avea ocazia să vizioneze filmul „Octav” în compania actorului Marcel Iureş şi a regizorului Serge Ioan Celibidachi, care este şi coscenaristul peliculei. Preţul unui bilet de intrare este 10 lei. De asemenea, în acest final de săptămână, la cinematograful devean vor mai rula alte trei filme. Este vorba despre „My Little Pony: Filmul” în regia lui Jayson Thiessen, „Sus Ancora! Elias și secretul din Marele Port”, regizat de Simen Alsvik și William John Ashurst și „Omul de zăpadă” în regia lui Tomas Alfredson. Primul film va rula de la ora 13:00, al doilea de la 15:00, iar ultimul de la 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

expozitieExpoziție de ilustrații ale Orăștiei

Locuitorii municipiului Orăștie sunt invitați, în acest final de săptămână, la o expoziție de ilustrații ale Orăștiei. Intitulată „Orăștia – așa cum o cunoșteau bunicii”, expoziția va cuprinde o prezentare publică, a peste 90 de fotografii vechi, ce ilustrează fragmente din istoria burgului Orăștie şi a locuitorilor săi. Materialele care stau la baza acestui eveniment  au fost adunate de către Dan Simion Grecu, originalele (fiind expuse copii mărite la scara A 4) făcând parte din colecția sa personală. Vernisajul expoziției are loc astăzi, de la ora 18:00, la Sinagoga din oraș. Expoziția cu imagini vechi și valoroase din Orăștie va rămâne o permanență în Sinagogă, aceasta putând fi văzută și în cadrul altor manifestări ce vor avea loc acolo. „Sper sincer să aibă succes manifestarea, de fapt nici nu are importanță cui aparțin imaginile, mesajul lor contează și are rolul să trezească interes. Poate asta va fi un prim pas spre un frumos album colorat cu imagini vechi din Orăștie, eventual și cu alte contribuții (mai sunt colecționari). Sunt oricând gata să ajut astfel de inițiative, sper să aibe succes printre localnici”, spunea Dan Simion Grecu.