glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Pregătit pentru a candida, din nou, Florin Oancea revine la „matcă”. Acesta s-a reînscris în PNL

După ce, în luna septembrie a anului trecut, Florin Oancea se retrăgea din politică, acum același Oancea anunță că și-a depus adeziunea la PNL. El și încă trei liberali au fost incluși într-un sondaj pe care PNL îl face la Deva, în urma căruia va fi desemnată persoana ce va candida (dacă vor fi alegeri parțiale) pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ.

Istoria se repetă. Florin Oancea spune, din nou, „bine te-am găsit” politicii. După cinci ani în care a lipsit din Partidul Național Liberal, „fugind” pentru câteva luni, înainte de alegerile din 2016, la ALDE, pentru a candida la Primăria Deva, Florin Oancea se reîntoarce în PNL. În toamna anului trecut, după ce a pierdut alegerile din partea ALDE, Oancea a declarat că se retrage definitiv din politică. Totuși, s-a răzgândit. „De astăzi (n.r. ieri), sunt oficial membru al Partidului Național Liberal. M-am reînscris în partid după o pauză de 5 ani de zile, și astfel pot să spun că m-am alăturat echipei liberale, pe care o voi sprijini în toate acțiunile care vor urma de aici înainte”, a declarat Florin Oancea, proaspăt liberal. Florin Oancea a fost viceprimar al Devei în perioada 2004-2012 din partea PNL şi se pregătea să fie candidatul USL pentru primărie. Oancea a fost sacrificat de liberali pe ultima sută de metri, când liberalii au cedat candidatura lui Petru Mărginean, de la PC. Fostul viceprimar liberal a candidat independent în 2012 şi a obţinut aproape 4000 de voturi, iar în 2016, la alegerile locale, a obținut, din partea ALDE, aproximativ 7,50 la sută din sufragii, clasându-se pe locul IV.

Tibi Balint 1226Balint: Așteptăm toți foștii liberali în PNL. Inclusiv pe Moloț

PNL este singurul mare partid care nu și-a stabilit încă persoanele care este posibil să candideze, în cazul în care vor avea din nou alegeri locale, pentru primar, la Deva, în urma condamnării la închisoare a lui Mircia Muntean. Partidul Național Liberal este, deocamdată, la faza sondajelor, în urma cărora se va stabili candidatul. Contactat, ieri, de „Glasul Hunedoarei”, Tiberiu Balint, președintele PNL Deva, a declarat că Florin Oancea este unul dintre cei sondați. Potrivit unor surse din rândul partidului, acesta ar sta cel mai bine în sondaje, din rândul liberalilor. „Da, Florin Oancea și-a depus adeziunea, și este unul dintre cei sondați. În sondaj mai suntem alți trei: eu, Dorin Gligor și Marcel Morar”, a declarat președintele PNL Deva, Tiberiu Balint. Acesta face și un apel la toți foștii membri de partid, care au plecat sau au fost excluși din PNL în ultimii ani: „Îi așteptăm pe toți foștii liberali în PNL. Inclusiv pe Mircea Moloț”.

Candidați avem. Alegeri, nu!

În acest moment, nu a fost stabilită nicio dată pentru organizarea alegerilor parțiale de la Deva. Totuși, partidele se luptă deja, pregătindu-și terenul din timp. În PSD, există o bătălie internă, între actualul primar interimar, Ovidiu Moș, și Radu Barb. Ambii își doresc să candideze, iar cel care va convinge cât mai mulți cetățeni ai municipiului va fi desemnat candidat. În PNL, deocamdată, se fac sondaje. PSRO va avea propriul candidat, în persoana viceprimarului Răzvan Mareș. ALDE încă nu se știe. De asemenea, vor fi doi candidați independenți: Velu Călușer și Petru Mărginean.

Tags