glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Pregătiri pentru returul campionatului şi în Liga a patra

Deşi mai este aproape o lună până vor relua campionatul, echipele din Liga a patra hunedoreană şi-au reunit loturile, unele mai devreme, altele mai târziu, spre a-şi începe pregătirile pentru retur. Dacă Liga 1 mai are doar o etapă până la play-off şi play-out, Liga a doua s-a reluat săptămâna trecută, iar Liga a treia reîncepe la sfârşitul acestei săptămâni, pentru formaţiile celui de-al patrulea eşalon provocarea a fost de a-şi găsi în luna februarie terenuri cât de cât bune de joc pentru amicale.

Reamintim, campionatul se reia pe 18 martie cu restanţa Universitatea Petroşani – Jiul Petroşani, iar pe 25 martie se va juca prima etapă a returului. Fără pretenţia de a putea trece în revistă acum toate cele 12 componente ale Ligii a patra hunedorene, o vom face doar cu câteva dintre acestea, pentru celelalte urmând să revenim în numerele viitoare din „Glasul Hunedoarei”.

Câte patru puncte diferenţă între echipele de pe podium

Înainte de a vedea cum s-au pregătit în acest început de an formaţiile hunedorene, să aruncăm o privire asupra situaţiei de la care pleacă din clasament pentru retur. Ca o paranteză, dacă la începutul sezonului competiţional 2016 – 2017 Federaţia Română de Fotbal anunţa că se va renunţa la barajul pentru Liga a treia, câştigătoarele campionatelor judeţene urmând să promoveze direct (pentru a completa în sfârşit cele şase serii de Liga 3 dorite încă de acum doi ani), pe parcursul sezonului, când până şi Liga a doua – după ce că a luat startul cu mai puţine echipe decât era prevăzut – şi-a mai pierdut alte două componente pe parcurs, oficialii fotbalului nostru au revenit mai cu picioarele pe pământ şi au anunţat că se vor disputa totuşi jocuri de baraj interjudeţene.

Aşadar, locul întâi în Liga 4 – cel care oferă dreptul la baraj în vară – este ocupat la sfârşitul turului de Inter Petrila, vicecampioana ediţiei precedente. Interul are patru puncte avans în faţa marilor rivali de la Hercules Lupeni, 28 faţă de 24. La rândul său, Hercules are patru puncte în plus faţă de ocupanta locului 3 în clasament, Retezatul Haţeg, care face parte dintr-un grup de trei echipe ce au strâns acelaşi număr de puncte, câte 20. Dealtfel aglomeraţia mare este la mijlocul ierarhiei, de la locul 3 la locul 8 inclusiv, unde nu mai puţin de şase formaţii sunt strânse pe un interval de numai trei puncte. Acestea fiind spuse, să trecem la prezentări.

Inter Petrila a început cu o victorie în primul joc

Liderul campionatului a început antrenamentele încă din prima zi a lui februarie, fiind din acest punct de vedere una dintre cele mai harnice echipe din campionat. Cum vremea nu a fost deloc prielnică fotbalului, iar terenurile din judeţ au fost în mare măsură impracticabile, antrenorul Aurel Moldovan a efectuat cu jucătorii săi, în perioada de reacomodare la efort după vacanţă, antrenamente constând din alergări în aer liber şi pregătire în Sala Sporturilor din Petrila, aceasta din urmă incluzând şi jocul cu mingea.

Primul amical al anului a fost disputat în compania celor de la Parângul Bumbeşti-Jiu, din liga a patra Gorj. Interul a învins cu un categoric 7 – 2, dovedind multă poftă de joc la reîntâlnirea cu balonul. Golurile au fost marcate de Bogdan Keszeg, Florin Dobre, Adrian Dolha – câte o „dublă” şi Bogdan Matei. Aurel Moldovan a folosit în acest meci 15 jucători, singurul absent (motivat) fiind Iosif Kalai, învoit. Din păcate, amicalul programat sâmbăta trecută cu CSM Vulcan a trebuit anulat din cauza terenului impracticabil. În această săptămână Inter Petrila are un alt joc de verificare, cu Şurianu Sebeş, liderul Ligii a patra din campionatul judeţului Alba.

Plecări de jucători de la Hercules Lupeni

Campioana en-titre a judeţului, Hercules şi-a reunit lotul pe terenul sintetic din Vulcan, din cauză că la stadionul din Lupeni nu a fost apă curentă. Antrenorul Dan Voicu a avut la dispoziţie la antrenamente un lot de numai 14 jucători, şi aceia „pe bucăţi”, în funcţie de programul de la serviciu al acestora. Faţă de echipa din tur nu mai sunt în lotul actual Farcaş, Ungurianu, Curtean, iar ultimii care au părăsit Lupeniul sunt Iulian Roşian şi Marius Dumitrescu, plecaţi la muncă în străinătate. În continuare indisponibil este Ciorâia, care acuză o accidentare mai veche. Au revenit în schimb şi vor juca pentru Hercules în retur, după ce plecaseră în vara trecută, Brânduşa şi Buţurcă. A rămas la Lupeni şi Andrei Firan, după ce a fost să dea probă de joc la Pandurii Târgu Jiu. Formaţia pregătită de Dan Voicu nu a început încă seria meciurilor de pregătire tot din cauza stării terenurilor din zonă, aşteptând ca la începutul lunii martie, adică săptămâna viitoare, să poată susţine primul amical al anului.

Şoimul Băiţa s-a întărit în intersezon

Echipa care a terminat sezonul trecut pe podiumul Ligii a patra a efectuat probabil cele mai multe „mişcări de trupe” din campionatul judeţean. Prima dintre ele pe care o menţionăm este cea de pe banca tehnică, unde a fost instalat Ioan Pisoiu – dorit la Şoimul încă din vară, după plecarea lui Ciprian Pepenar la Deva – după ce şi-a reziliat contractul cu Viitorul Sântimbru.

Să mai spunem şi că au continuat transferurile şi schimburile de jucători dintre Cetate Deva şi Şoimul Băiţa, devenite obişnuite în ultima perioadă. Dacă în toamnă Suciu şi Chelariu au ajuns la Băiţa după ce au fost în vară în lotul lărgit al Devei, în iarnă au fost înregimentaţi la Şoimul şi Vârtan (revenit aici după un tur de campionat la Cetate), Vajda şi Lintaru – doi dintre principalii artizani ai promovării lui Cetate în liga a treia, ca şi juniorii Achimeţ şi Demian, care au putut fi urmăriţi de curând în Cupa Liceelor “Big FM”, competiţie pe care au şi câştigat-o cu echipa lor. La capitolul plecări notăm cele ale lui Huzum şi Kelemen, reîntorşi la CNS Cetate.

În primul joc de pregătire al anului Şoimul Băiţa a cedat în deplasarea cu Şurianu Sebeş, liderul campionatului judeţean Alba, fiind învinsă cu 3 – 1. Iată şi primul 11 trimis în teren de Ioan Pisoiu la acest meci: Ursu – Petresc, A. Sevastiţa, Cioran, Vîrtan – Stamatin, Şoit, Benea, Ungur – Chelariu, Roşca. Au mai jucat Achimeţ, Demian şi V. Sevastiţa, ultimul fiind marcatorul golului Şoimului. Din echipa băiţeană au lipsit însă pentru acest meci câteva nume grele, ca Salomon, Suciu, Vajda şi Lintaru.

Vom continua desigur prezentarea echipelor din Liga a patra Hunedoara în numerele următoare din ziarul nostru.

Tags