glasul-hd.ro Web analytics

Învățământ

Pregătiri pentru început de an şcolar. Au început lucrările de igienizare în unităţile şcolare

Şcolile din judeţul Hunedoara au demarat lucrările de igienizare a sălilor de clasă, de zugrăvire a acestora şi de reparare a mobilierului. Toate aceste măsuri au fost luate de directorii unităţilor şcolare pentru ca elevii să înceapă noul an de învăţământ în cele mai bune condiţii.

Pentru ca elevii din judeţul Hunedoara să fie primiţi în bănci în cele mai bune condiţii, în majoritatea şcolilor hunedorene se efectuează, pe perioada vacanţei de vară, ample lucrări de igienizare şi reparaţii. La fel ca în fiecare vacanţă de vară şi anul acesta o parte dintre unităţile şcolare se confruntă cu problema mobilierului şcolar. În multe şcoli din judeţ, acesta este uzat, rupt sau într-o stare avansată de degradare. Pentru că de cele mai multe ori, conducerea şcolii nu poate să aloce foarte mulţi bani pentru înlocuirea mobilierului, acesta trebuie reparat sau pur şi simplu peticit.

Şcolile, la îndemâna primăriilor

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, lucrările de igienizare, reparaţiile şi reabilitările clădirilor sau a sălilor de clasă sunt efectuate de angajaţii şcolilor, iar fondurile sunt alocate de primării. „Lucrările de igienizare în şcoli au loc de obicei înainte de fiecare început de an şcolar, când copiii sunt în vacanţă. Acestea nu ţin de inspectoratul şcolar, ci de fiecare director de unitate şcolară. Aceştia sunt singurii care ştiu de ce au nevoie, ce trebuie schimbat sau înlocuit şi ei îşi organizează lucrurile în aşa fel încât elevii să se întoarcă în bănci în condiţii bune. Fondurile pentru acestea sunt alocate de primăriile care le subordonează, noi doar verificăm dacă totul este în regulă”, a precizat Inspector Şcolar General Adjunct în cadrul IŞJ, Maria Ştefănie.

Igienizarea şi reabilitarea internatului la Colegiul Tehnic Energetic din Deva

La clădirile aferente Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva lucrările de igienizare şi reparare sunt în plină desfăşurare. „Am început lucrările odată cu începerea vacanţei. Am igienizat toată şcoala, iar cele mai mari lucrări pe care le facem sunt la internatul colegiului. În momentul de faţă, desfăşurăm ample lucrări de reabilitare a acestuia, l-am igienizat, am zugrăvit toate camerele, iar din toamnă dorim să începem renovarea colegiului. Totodată, la Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” am zugrăvit, am verificat grupurile sanitare, instinctoarele de incendiu, am spălat geamurile etc. Fondurile ne-au fost alocate de Primăria Deva, iar toate aceste lucrări au fost realizate de oamenii noştri proprii”, a precizat directorul Colegiului, Dan Motântău.