glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

(GALERIE FOTO) Pompierii au container multi-risc

ISU Hunedoara şi-a prezentat ieri cea mai nouă dotare tehnică importantă – un container multi-risc care a costat aproximativ 300.000 de euro.

Acesta este destinat în special optimizării operaţiunilor de căutare şi salvare a victimelor în cazul unor situaţii de urgenţă majore. Hunedoara se numără printre cele doar 10 judeţe care deţin, la ora actuală, un asemenea echipament. Containerul este lung de 6,4 metri, lat de 2,5 şi înalt de 2,2 metri şi cântăreşte 8 tone. El conţine sertare, rafturi, cărucioare şi lăzi metalice în care sunt aşezate tot felul de echipamente, de la un cort militar cu încălzire şi sisteme pneumatice de ridicare, până la echipamente de descarcerare, unelte, tărgi speciale, generatoare electrice şi chiar şi materiale de construcţii.

Containerul, care va deservi întregul judeţ, a fost prezentat la finalul evaluării activităţii celei mai noi subunităţi de pompieri, aflată la Bretea Română. Aceasta a fost inaugurată în februarie, anul acesta şi, în doar 9 luni, a avut 181 de intervenţii, în 21 de cazuri fiind vorba despre incendii.

Loading...