glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Polițiștii încearcă să le dea de urmă infractorilor. Patru încercări de escrocherie, prin metoda „Accidentul”, în aceeași zi

Oamenii legii se confruntă în aceste zile cu un val de sesizări de la persoane care au fost victimele escrocilor, care acționează prin metoda „Accidentul”. Într-o singură zi, polițiștii au primit patru plângeri, dintre care trei de la oameni care nu au picat în plasa infractorilor, iar una de la o femeie care a crezut tot ce i s-a spus la telefon, și a dat peste 20.000 de lei escrocilor.

 

Chiar dacă oamenii legii avertizează mereu care este modul de acționare a escrocilor, de fiecare dată cineva cade în plasa acestora. Sâmbăta aceasta, o femeie de 50 de ani din Hunedoara, a fost sunată și pe telefonul fix, dar și pe cel mobil, de un necunoscut, care i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia un copil și-a pierdut viața. Respectivul i-a cerut victimei sale să achite suma de 70.000 de lei, pentru înmormântare. „Conform indicaţiilor primite la telefon,  femeia s-a deplasat în municipiul Deva, unde s-a întâlnit cu un bărbat căruia i-a înmânat 20. 000 lei şi 150  de euro. Ulterior, femeia a constatat că a fost înşelată şi a sesizat Poliţia, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. 

 

Alte trei încercări nereușite

 

Tot în aceeași zi, alte trei posibile victime au fost în atenția escrocilor, care nu au fost încă identificați de polițiști. O pensionară de 91 de ani, o femeie de 47 de ani și o tânără, în vârstă de 17 ani. Toate cele trei hunedorence au sesizat imediat Poliția după ce, în urma apelului telefonic, și-au dat seama că au de-a face cu niște escroci. Pentru a nu deveni victimele acestui tip de infracțiuni, Poliția Română recomandă să respectați câteva sfaturi. „Este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor. Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale. Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului. De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, anunţat doar de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru. Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele respective trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune”, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Hunedoara.

Back to top button