Home / Eveniment / Polițiștii hunedoreni au fost la datorie, la sfârșit de an
Polițiștii hunedoreni au fost la datorie

Polițiștii hunedoreni au fost la datorie, la sfârșit de an

Pentru ca zilele de sărbătoare din perioada trecerii dintre ani să fie petrecute în siguranţă, numărul poliţiştilor care au acţionat în stradă a fost suplimentat. În premieră, la sfârșitul anului trecut, au fost zeci de luptători de intervenție rapidă în majoritatea locurilor aglomerate din județ. 

Pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, în perioada 29 decembrie 2014 – 04 ianuarie 2016, poliţiştii hunedoreni au fost pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care puteau afecta liniştea cetăţenilor. În total, peste 300 de poliţişti hunedoreni au fost la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte. „Din totalul celor peste 300 de poliţişti care au acționat zilnic, au făcut parte poliţişti din structurile operative, respectiv poliţişti de ordine publică, poliţişti de poliţie rutieră, poliţie transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, poliţişti  din toate structurile au constituit o rezervă de intervenţie, fiind pregătiţi să acţioneze dacă situaţia impunea”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Percheziții înainte de Revelion

La fel ca în fiecare an, polițiștii hunedoreni au acționat pentru depistarea celor care vând artificii ilegal. Astfel, sute de kilograme de articole pirotehnice comercializate fără drept şi ţigări de contrabandă au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii, în urma mai multor percheziţii domiciliare. „Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspecte din comuna Topliţa şi municipiul Hunedoara, iar în urma activităţilor investigative au stabilit că o hunedoreancă în vârstă de 60 de ani, administrator al unei societăţi comerciale autorizate pentru a deţine şi a comercializa articole pirotehnice din categoria F1, a deţinut şi comercializat fără drept, într-un spaţiu neautorizat, peste 23 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2 şi F3. În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au stabilit că o altă hunedoreancă, în vârstă de 50 de ani, administrator al unei societăţi autorizate pentru a deţine şi a comercializa articole pirotehnice din categoria F1, a deţinut şi a comercializat fără drept, într-un spaţiu neautorizat, cantitatea de 450 kg de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3 şi F4. Totodată, cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul celei de-a doua suspecte au fost identificate 67.760 bucăţi ţigarete, fără timbru, de diferite mărci, introduse ilegal în ţară din Ucraina, în vederea comercializării, în cursul anului 2014”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. În baza celor constatate, poliţiştii au dispus ridicarea articolelor pirotehnice şi a ţigaretelor în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi contrabandă.

Despre Livia BOTICI

Citește și

Sursa foto: captură foto youtube.com/Satul hunedorean

Pe principiul: „Lupul paznic la oi”. Directorul Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, trimis în judecată pentru fapte de corupție

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au decis trimiterea în judecată a directoarei Oficiului Judeţean pentru Finanțarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *