glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Polițiștii hunedoreni au dat startul „Săptămânii prevenirii criminalității”

În perioada 2 -6 octombrie se va derula, la nivel naţional, cea de-a XII-a ediţie a campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, eveniment de tradiţie al Poliţiei Române, în cadrul căreia vor fi abordate cinci teme de interes ale oamenilor legii, dar și ale comunității. În prima zi, adică ieri, polițiștii s-au axat pe prevenirea delincvenței juvenile, urmând ca astăzi oamenii legii să încerce să-i facă să înțeleagă pe tinerii care se apropie de vârsta majoratului că alcoolul și drogurile consumate la volan reprezintă un adevărat pericol.

foto mic deschidereEvenimentul național „Săptămâna prevenirii ciminalității” are legătură directă cu prioritățile Poliției Române, stabilite la fiecare început de an. Așadar, sunt cinci zile și cinci teme preventive. Luni, elevii de gimnaziu din toate școlile hunedorene au primit vizita oamenilor legii, și au participat la ședințe de instruire pe tema „Să exmatriculăm violența”.

Tinerii vor putea testa „beția” la volan

Ziua de marți va fi dedicată tot tinerilor. De la ora 14, în incinta Shopping City Deva (holul central) din municipiul Deva, va fi organizată o activitate destinată elevilor de liceu din clasele terminale, care deja dețin permis de conducere sau intenționează să urmeze în curând școala de șoferi, cu scopul ca aceștia să își testeze reflexele cu niște ochelari speciali. „Avem trei perechi de ochelari Drager, puși la dispoziție de un partener firmă privată, care simulează efectele consumului de droguri, influența alcoolului rezidual în organism și o intoxicație puternică de aproximativ 1,3 – 1,5 la mie concentrație de alcool în sânge, pe timp de noapte. Încercăm astfel să prevenim victimizarea acestor tineri, care doresc să devină conducători auto, și să îi conștientizăm despre efectele, riscurile și vulnerabilitățile la care se expun dacă sunt tentați să pună mâna pe volan, după ce au consumat alcool sau droguri. Ne adresăm segmentului de 18-20 de ani”, a declarat subcomisarul Andrea Fieraru, de la Compartimentul de Analiză și Prevenție din cadrul IPJ Hunedoara.

Alte trei zile de acțiuni preventive

Miercuri, de la ora 14, în municipiul Hunedoara (în parcarea centrului comercial Kaufland), polițiștii vor organiza o campanie de conștientizare a conducătorilor auto neglijenți asupra riscurilor la care se expun prin lăsarea la vedere, în interiorul mașinii, a bunurilor de valoare. De asemenea, poliţiştii de ordine publică din întreg județul vor desfășura activități de informare a populației din mediul urban asupra metodelor preventive eficiente în cazul furturilor din locuințe comise prin împrietenire.

Ziua de joi va fi dedicată prevenirii violenței în familie, iar cea de vineri siguranței rutiere.