glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Polițiștii hunedoreni au dat startul „săptămânii prevenirii criminalității”

„Săptămână prevenirii criminalității” a început în județul Hunedoara. Astfel, de luni și până vineri, polițiștii hunedoreni vor încerca să poarte discuții cu potențialele victime ale diverselor infracțiuni, pentru a le învăța cum să se protejeze de pericole. Începând din acest an, evenimentul național se va desfășura bianual, datorită impactului pozitiv pe care, spun oamenii legii, îl are asupra populației.

Evenimentul național „Săptămâna prevenirii ciminalității” are legătură directă cu prioritățile Poliției Române, stabilite la fiecare început de an. Așadar, sunt cinci zile și cinci teme preventive. În judeţul Hunedoara, în săptămâna 21 – 25 mai 2018, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor fi prezenți cu activități preventive, campanii stradale, ședințe în școli și dezbateri publice pe teme de actualitate, precum: prevenirea bullying-ului, a infracțiunilor de natură sexuală, a furturilor din buzunare și din autoturisme, a violenței în familie și a promovării siguranței rutiere.

Acțiunile se vor derula în localitățile Deva, Hunedoara, Orăștie și Hațeg. În prima zi a campaniei, la sediul Inspectoratului Școlar a fost organizat un seminar la care au luat parte profesori, părinți și elevi din toate cele nouă școli gimnaziale din Deva, pe tema măsurilor eficiente de intervenție în cazurile de bullying sau de violență în școală.

În cea de-a doua zi a săptămânii, victimizarea minorilor va fi tema de bază. Astfel, la ora  13.00 – în municipiul Hunedoara la sediul Clubului Copiilor Hunedoara, în sala festivă – va avea loc o dezbatere publică legată de prevenirea infracțiunilor la viața sexuală. Vor fi invitați să participe aproximativ 80 de elevi din clasele a IX-a, profesori diriginți însoțitori, de la toate cele patru licee din municipiul Hunedoara. În judeţ, poliţiştii de proximitate vor participa la şedințe de instruire a elevilor de liceu în care vor prelucra tema „Mediul on-line – instrument al manipulării”.

Alte trei zile de acțiuni preventive

Miercuri, de la ora 14, în municipiul Orăștie (în parcarea centrului comercial Kaufland), polițiștii vor organiza o campanie de conștientizare a conducătorilor auto neglijenți asupra riscurilor la care se expun prin lăsarea la vedere, în interiorul mașinii, a bunurilor de valoare. De asemenea, poliţiştii de ordine publică din întreg județul vor desfășura activități de informare a populației din mediul urban asupra metodelor preventive eficiente în cazul furturilor din locuințe comise prin împrietenire.

Ziua de joi va fi dedicată prevenirii violenței în familie, iar cea de vineri siguranței rutiere.