glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Poliţiştii „au descins” în curtea şcolii

Elevii Şcolii Generale Numărul 2 din Simeria s-au „trezit”, ieri dimineaţă, cu poliţiştii „la uşă”. Motivul pentru care oamenii legii au „acţionat” în şcoală a fost cât se poate de preventiv. Adolescenţii au fost sfătuiţi cum să nu devină victime ale infractorilor şi au avut ocazia să „testeze” autospecialele pe care oamenii legii le folosesc la diferite acţiuni.

Acţiunea desfăşurată la şcoala din Simeria a fost una preventivă, o zi a porţilor deschise către Poliţie, mai atipică, deoarece, de această dată, nu copiii au luat „cu asalt” curtea instituţiei, ci s-a întâmplat taman invers. Astfel, dis-de-dimineaţă, elevii şcolii simeriene s-au aşezat cuminţi în bănci şi au „ciulit” urechea la sfaturile primite de la poliţişti. „În prima parte a evenimentului am dezvoltat activităţi de prevenire a abaterilor în rândul elevilor. Astfel, le-au fost prezentate şcolarilor teme despre cum ar trebui să se comporte în societate, la şcoală, în familie şi cum să circule pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere. De asemenea, adolescenţii au aflat care sunt competenţele poliţiştilor în ceea ce priveşte asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni”, a declarat iniţiatorul proiectului, şeful Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara, comisarul şef Vasile Hriţac.

Mascaţii şi maşinile poliţiştilor au făcut deliciul publicului

După discuţiile din sălile de clasă, a venit şi partea cea mai „gălăgioasă” a evenimentului. În curtea şcolii, elevii au putut „testa” semnalele acustice ale autospecialelor folosite de poliţişti la diferite acţiuni. Autoutilitara de la rutieră, cu radar, cea a poliţiştilor de la transporturi, laboratorul criminalistic mobil, autospeciala de intervenţie rapidă din cadrul IPJ Hunedoara, niciuna nu a scăpat de copiii curioşi să vadă cum funcţionează fiecare buton în parte. Iniţiatorul acestei acţiuni susţine că activităţile continuă şi astăzi, la Şcoala Generală „Sigismund Toduţă”, iar mâine, la Colegiul Tehnic Feroviar „Anghel Saligny”, din Simeria.