glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Polițist bătut în centrul municipiului Brad. Agresorul a fugit de sub nasul procurorilor

Un polițist din cadrul Postului Ribița a fost bătut de un cetățean de etnie romă. Totul s-a întâmplat sâmbătă, în centrul municipiului Brad. Acum, agresorul este cercetat pentru ultraj.

Totul a fost o răzbunare a bărbatului de etnie romă. În luna decembrie a anului trecut, în urma unui scandal izbucnit într-o discotecă din comuna Ribița, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost încătușat de polițist, condus la secție și sancționat contravențional. Nemulțumit de decizia omului legii, bărbatul s-a răzbunat acum pe acesta.

A lovit și a fugit

Recent întors de peste hotare, Stelian Lingurar l-a observat pe polițist în municipiul Brad, în timp ce se plimba cu fiul său, de 11 ani, nefiind în timpul programului de lucru. A mers la el și, fără nicio discuție prealabilă, l-a lovit cu pumnul în față,  după care a fugit. Polițistul, care s-a ales cu buza spartă, a sunat la 112, imediat la fața locului ajungând un echipaj de poliție. Agresorul a fost identificat și reținut de polițiști. Atât polițistul, cât și bărbatul de etnie romă au fost audiați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad. Agresorul a motivat că a comis fapta în scop de răzbunare, deoarece în cursul lunii decembrie 2013, agentul de poliție l-a sancţionat contravenţional conform Legii 61/1991, după ce a produs un scandal într-o discotecă din comuna Ribița. În urma agresiunii, poliţistul a primit îngrijiri medicale la U.P.U. Brad, având diagnosticul de plagă contuză buză superioară”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Căutat de polițiștii din întreaga țară

Deoarece nu a fost emisă ordonanță de reținere pe numele agresorului, acesta a profitat de ocazie și a dispărut. Bărbatul a fugit sâmbătă spre duminică dimineața, în timp ce magistrații Judecătoriei Brad deliberau emiterea sau nu a mandatului de arestare preventivă. Deși acest act a fost emis, agresorul nu a fost de găsit. Bărbatul a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră întrucât înainte de emiterea mandatului a dispărut de la domiciliu”, a mai precizat Bogdan Nițu.

Persoanele care pot furniza informații utile prinderii acestuia sunt rugate să apeleze numărul de urgență 112 sau să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliție”, Bogdan Nițu, IPJ Hunedoara.