glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Poliţia anchetează şcoala cu „cameră de tortură” de la Vaţa de Jos

În urma dezvăluirilor publicate de „Glasul Hunedoarei” vinerea trecută, Inspectoratul Judeţean de Poliţie s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal. Odată cu demararea audierilor, unii martori au început să bată în retragere. Două dintre mămici însă continuă să-şi susţină reclamaţiile.

Mai mulţi angajaţi ai Poliţiei municipiului Brad au descins sâmbătă la Şcoala Gimnazială din Vaţa de Jos pentru a începe cercetările în dosarul în care sunt menţionate loviri şi rele tratamente aplicate minorului. Duminică, la Poliţia din Brad, au fost chemaţi pentru audieri părinţii câtorva dintre copiii care învaţă la şcoala amintită.

Două mărturii-cheie

„Sunt dezamăgită. Băiatul meu a indicat un coleg care a fost băgat în acea încăpere (numită de copii „camera de tortură), iar acum acel copil şi părinţii lui neagă. E alegerea lor. Eu am primit ameninţări, cum că, dacă nu-mi retrag plângerea, n-o să ne fie deloc bine şi o să fiu eu reclamată la poliţie şi Parchet. Dar eu merg înainte până când tot adevărul iese la iveală”, spune Claudia Obîrşan. Femeia a susţinut şi joi, şi ne-a declarat şi ieri, că fiul său a fost lovit de şoferul microbuzului şcolar al şcolii, că unii profesori, inclusiv directoarea şcolii, le vorbesc foarte urât copiilor şi că fiul directoarei, profesorul de informatică, Adrian Mihuţ, are acelaşi comportament, ba mai mult, îi şi loveşte pe elevi. Claudia Obîrşan a susţinut, din nou, faptul că, înainte cu o zi ca inspectorii şcolari sesizaţi să ajungă la Vaţa de Jos, dirigintele fiului său i-ar fi obligat pe colegii de clasă ai băiatului să scrie în jurnalul clasei caracterizări nefavorabile copilului, total ireale.

Medina Ciur, o altă mămică nemulţumită, ne-a declarat ieri: „Doamna Obîrşan a fost cea care a făcut prima plângere scrisă. Atunci erau mai mulţi părinţi care o susţineau. Între timp mulţi s-au retras, nu ştiu de ce. Băiatul meu nu mi s-a plâns că a fost bătut, dar mi-a spus că doamna directoare nu-şi ţine cum ar trebui orele de matematică. Şi, da, şi mie mi-a povestit fiul meu despre acea cameră de tortură, cum o numesc copiii, care ar fi la şcoală”.

Directoarea: „Cine acuză, să prezinte probe”

Adriana Coza spune că toate acuzele care i se aduc, atât ei cât şi fiului său, sunt total neadevărate. În ce priveşte cazul şoferului acuzat că a lovit un copil, spune că nu a primit nicio plângere. „Dacă există o cameră de tortură, să mi-o arate şi mie cineva, că eu nu am cunoştinţă de aşa ceva. Nu am jignit copiii şi nu cred că fiul meu le-a făcut vreun rău. Bunul Dumnezeu, copiii şi părinţii mă vor scoate din acest necaz. Cine acuză, trebuie să mai şi probeze, dar când spun ce spun, să nu se uite la mine, ci să se uite-n sus, pentru că Dumnezeu îi va plăti fiecăruia după fapte”, adaugă Adriana Coza.

Fiul directoarei, Adrian Mihuţ, neagă, la rându-i acuzaţiile care i se aduc: „Nu este adevărat nimic din ce s-a spus. Nu le-am făcut absolut nimic copiilor. Probabil vor s-ajungă-n altă parte, la schimbarea directorului, şi m-au băgat şi pe mine-n acest scandal”.

Săptămâna aceasta sunt aşteptate concluziile unei anchete interne, efectuată de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Tags